Video

Hoe was jouw 2014? Tijd om de balans op te maken over een bijna afgelopen jaar

16 december 2014 om 20:06 • Aangepast 24 april 2020 om 21:22
nl
December is van oudsher de maand dat we gezellig moeten' zijn. We geven elkaar cadeaus, wensen elkaar veel goeds, proosten op een voorspoedig nieuwjaar en staan (wat een ergernis) ook nog eens in enorme files. December is echter ook de maand van bezinning en de maand om terug te blikken op een bijna afgelopen jaar.
Geschreven door

Het jaar 2014 was voor de één keigoed' en voor de ander een rampjaar. In een jaar dat 365 dagen omvat maken we dichtbij of wat verder weg het allemaal mee, de momenten van verdriet en geluk. Bij voorkeur blikken media blikken op een jaar terug met BN-ers, politici en met mensen die in het nieuws waren.
Wij doen het anders Woensdagavond in Onder Ons doen we het anders. Met op zak één vraag: Hoe was jouw 2014, maakte ik een roadtrip dwars door Brabant en sprak de gewone' Brabander aan op straat, bij scholen, winkelcentra in stad en dorp. De vraag: Hoe was jouw 2014 , leverde ontroerende, verdrietige en gelukkig heel vaak ook tevreden reacties op.
Hoe was jouw 2014?Op de onderwijs-boulevard in Den Bosch bruist het van het leven en de bijbehorende energie van jonge mensen.  "Hoe dat was 2014, ups en downs zoal iedereen. Het gaat goed op school, veel gefeest en drie keer verhuisd."
In het centrum van Vlijmen treft ik iemand die in één jaar tijd twee nieuwe banen vond en nog meer. "Bij die laatste baan heb ik ook mijn nieuwe vriendin ontmoet." Bij de wat oudere Brabander hebben de wat moeilijke verhalen de overhand. Verhalen over ziekenhuisopnames, pijn en uiteindelijk het verlies van dierbaren.
Ik ben opa geworden Het mooist? Een verhaal van een kersverse opa. "Ik heb er twee schitterende kleinkinderen bijgekregen. Dat is het mooiste wat je kan overkomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.