Ireen Wüst verkozen tot Sportvrouw van het Jaar

16 december 2014 om 23:23
nl
Het fraaie optreden van schaatsster Ireen Wüst uit Goirle bij de Olympische Spelen in Sotsji is dinsdag bekroond met de titel Sportvrouw van het Jaar. De winnares van twee gouden en drie zilveren medailles in Rusland kreeg bij de verkiezing de voorkeur boven de atletes Dafne Schippers en Sifan Hassan en schaatsster Jorien ter Mors.
Geschreven door

Schippers werd Europees kampioene op de 100 en 200 meter. Hassan behaalde bij hetzelfde EK de titel op de 1500 meter en won zilver op de 5000 meter. Ter Mors veroverde in Sotsji de olympische titel op de 1500 meter en werd Europees kampioene shorttrack.
Staande ovatieWüst werd ook al Sportvrouw van het Jaar in 2006, na de Spelen in Turijn. Ze kreeg van het publiek in de zaal een staande ovatie toen ze de prijs in ontvangst had genomen.
"Wow, ik ben er wel een beetje stil van", aldus de Goirlese. "Dit is een mooie bekroning van een geweldig jaar. Ik heb zo'n fantastisch jaar gehad met de wereld- en Europese titel en natuurlijk de Spelen. Ik had dit niet kunnen doen zonder mijn fantastische schaatsploeg TVM en de staf.''
RTL-publieksprijsWüst won eerder op de avond ook de RTL-publieksprijs voor beste sportvrouw van het jaar. Olympisch schaatskampioene Wüst hield atlete Dafne Schippers net achter zich in de alternatieve sportverkiezing van RTL Nieuws.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.