Video

Vijf jaar cel en tbs geëist tegen Johan S. uit Oosterhout voor doden vrouw Nicole

17 december 2014 om 15:45 • Aangepast 24 april 2020 om 21:22
nl
Justitie heeft voor de rechtbank in Breda vijf jaar cel en tbs geëist tegen Johan S. uit Oosterhout. De 42-jarige man wordt verdacht van het doden van zijn vrouw Nicole en het neersteken van hun 10-jarige zoon. Woensdag, tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak legde hij een emotionele en gedetailleerde verklaring af: "Mijn leven heeft geen zin meer."
Geschreven door

De 42-jarige vrouw overleed op 31 maart in hun woning aan het Rubenshof. Hun 10-jarige zoontje raakte gewond.
Medicijngebruik funestS. werd in december ontslagen en voelde zich daardoor vernederd. Hij had last van paniekaanvallen en zelfmoordneigingen. Hij slikte daarvoor medicijnen, maar tijdens de pro-formazitting werd al bekend dat de bijwerkingen van het antidepressivum Clomipramine dat S. innam waarschijnlijk leidden tot de waan waarin hij zijn vrouw om het leven bracht.
De Oosterhouter verklaarde onder meer dat hij zijn vrouw en zoon mee de dood in wilde nemen om hen het leed van zijn eigen dood te besparen. “Hij laat geen enkel detail onbesproken en vertelt álles. Dat is pijnlijk en aangrijpend om te horen”, aldus Omroep-Brabantverslaggever Floyd Aanen.
AntidepressivumWoensdagmiddag kwamen experts aan het woord die de mogelijke bijwerkingen van het antidepressivum duidden. In zijn laatste woord zei S: "Op 31 maart had er iemand moeten overlijden. Dat was ik.''
De rechtbank doet maandag 20 januari uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.