Video

Menselijke resten tussen wrakstukken MH17 gevonden

16 december 2014 om 23:27 • Aangepast 21 november 2020 om 21:01
nl
Tussen de wrakstukken van vlucht MH17 die op vliegbasis Gilze-Rijen zijn verzameld, zijn menselijke resten gevonden. Dat bevestigen justitie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid dinsdagavond aan Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Het gaat om kleine menselijke resten. Om wat voor menselijke resten het specifiek gaat, doet de Onderzoeksraad geen uitspraken. Alles is keurig veiliggesteld voor identificatie.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens woordvoerder van justitie Wim de Bruin zijn ze druk doende met het inlichten van nabestaanden over deze vondst. Via forensisch onderzoek wordt nu achterhaald van welk slachtoffer de resten afkomstig zijn.
Transport met wrakstukkenHet eerste konvooi met wrakstukken van vlucht MH17 kwam vorige week dinsdag aan op vliegbasis Gilze-Rijen. Afgelopen vrijdag kwam het laatste transport met wrakstukken aan.
Op de vliegbasis Gilze-Rijen zal begonnen worden met de reconstructie van het vliegtuig om zo de oorzaak van de vliegramp boven Oekraïne te achterhalen.
Vijftig BrabandersBij de ramp in het oosten van Oekraïne verloren op 17 juli alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines het leven onder wie 196 Nederlanders. Onder hen waren vijftig Brabanders.
Lees alles over de ramp met de MH17 op omroepbrabant.nl/vliegramp.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.