Groot aantal hulpverleners dat hielp na vliegramp MH17 krijgt penning

17 december 2014 om 07:07
nl
Vele hulpverleners die zich na de vliegramp met de MH17 hebben ingezet, krijgen woensdag een herdenkingspenning van de gemeente Haarlemmermeer.
Geschreven door

Het gaat onder anderen om medewerkers van Schiphol, KLM, Malaysian Airlines, politie, GGD, de veiligheidsregio Kennemerland en de gemeenten Haarlem en Haarlemmermeer. In totaal achthonderd hulpverleners ontvangen een penning als erkenning voor hun hulp.
Videoboodschap Mark RutteZo'n 220 hulpverleners zijn woensdagmiddag in het raadhuis in Hoofddorp aanwezig om de onderscheiding in ontvangst te nemen uit handen van burgemeester Theo Weterings. De rest krijgt de penningen toegestuurd. Zo kregen twee Voedselbank-helden in Deurne eerder deze week al een penning.
Tijdens de uitreiking is er een minuut stilte voor de slachtoffers en de nabestaanden. Premier Mark Rutte spreekt de aanwezigen toe via een videoboodschap.
Vijftig BrabandersBij de ramp in het oosten van Oekraïne verloren op 17 juli alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines het leven onder wie 196 Nederlanders. Onder hen waren vijftig Brabanders.
Momenteel liggen de wrakstukken van de MH17 voor onderzoek op vliegbasis Gilze-Rijen, nadat een konvooi vorige week aankwam. Tussen de stukken vonden onderzoekers dinsdag nog menselijke resten, zo werd duidelijk.
Lees alles over de ramp met de MH17 op omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.