Natte, koude, maar succesvolle inzameling voor Voedselbank, Cuijk en Oss: Bedankt! - Omroep Brabant
Video

Natte, koude, maar succesvolle inzameling voor Voedselbank, Cuijk en Oss: Bedankt!

17 december 2014 om 13:19
nl
In Cuijk en in Oss hebben woensdag erg veel mensen geholpen met het inzamelen van producten. Ontzettend veel Brabanders zijn afhankelijk van de Voedselbank, en Cuijk en Oss hebben zich van hun beste kant laten zien.
Geschreven door

Omroep Brabant stond woensdagmiddag op het Louis Jansenplein in Cuijk, daar zijn flink wat mensen langsgeweest bij onze stand.
Brabanders hebben je nodig!Ontzettend veel Brabanders zijn afhankelijk van de Voedselbank. Ongeveer 8000 Brabanders, onder wie ook kinderen, kunnen niet leven zonder de hulp van de Voedselbank. De Voedselbank voorziet hen van eten, maar heeft een schrijnend tekort aan levensmiddelen die lang houdbaar zijn.[Tweet:body:https://twitter.com/henklemckert/status/544838059758735360]
De helden van BrabantVele gulle gevers gingen jullie al voor. Zo hielpen jong en oud met doneren en gaf de gemeente Moerdijk zelfs een hele vrachtwagen met spullen. Marc Meeuwis, 'de broer van', hielp dinsdag mee met inzamelen en kwam zelfs met een glutenvrij voedselpakket op de proppen.
Ook het echtpaar Van Schalen zette zijn beste beentje voor. Peter en Ria openden deze week aan de Somerenseweg in Lierop een eigen inzamelingspunt. Chauffeur Bert de Jonge komt ook in actie. De 60-jarige vrijwilliger is ‘helemaal gek van de actie’ en rijdt kriskras door Brabant om de producten bij de mensen thuis op te halen.
Wil je meer weten over wat je kunt doen en voor wie je het doet? Bekijk omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.