Middenvelder Stijn Schaars komt ook de komende maanden niet in actie voor PSV

17 december 2014 om 11:54
nl
PSV-middenvelder Stijn Schaars maakt voorlopig niet zijn rentree. De 30-jarige voetballer heeft dinsdag een kijkoperatie ondergaan, waaruit blijkt dat hij met een meniscusprobleem kampt. Hiermee is hij vermoedelijk enkele maanden uit de roulatie, zo meldt PSV woensdag.
Geschreven door

De 30-jarige middenvelder raakte op maandag 24 november geblesseerd tijdens de warming-up van de wedstrijd Jong PSV-RKC Waalwijk op De Herdgang.
Schaars had daarvoor al in drie wedstrijden met de beloften meegespeeld, maar haakte af met een nieuwe kwetsuur aan zijn knie.
Al langer klachten aan knieDe kijkoperatie vond plaats na een periode van rust en aangepaste training. Eerder dit jaar liet Schaars zich in de VS opereren omdat hij al langer kampte met klachten aan zijn knie. "De blokkade werd minder, maar was niet helemaal weg. Dus moest er binnenin onderzocht worden", lichtte Schaars op de website van zijn management SportPromotion toe.
Volgens Schaars heeft de blessure niets te maken met de operatie aan zijn knie in mei "Het is een bijna typische voetbalblessure, die overigens niets te maken heeft met mijn operatie in mei. De dokter vertelde me nog dat de knie er verder prima uitziet. Dus dat was weer goed nieuws. Toen ik vorige maand moest afhaken zat ik er even doorheen. Maar een dag later moet je verder, de knop omzetten. Ik moet drie dagen rust houden, maar daarna ga ik er weer keihard tegenaan. Ook dit komt goed."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.