Eigenaar ziet gestolen bestelauto in Oss rijden en zet zelf achtervolging in, Udenaar (23) opgepakt

17 december 2014 om 11:59 • Aangepast 21 november 2020 om 21:01
nl
Bij de politieachtervolging dinsdag op de Berghemseweg in Oss, ging een andere wilde achtervolging vooraf. Dat laat de politie woensdag weten. Voordat de politie de autodieven achterna ging, zette de eigenaar van de bewuste gestolen auto zelf de achtervolging in.
Profielfoto van
Geschreven door

De eigenaar zag zijn wagen over de Dorpenweg in Macharen rijden en waarschuwde de politie. Hij zag dat de bestuurder van de gestolen bestelauto op de Waalkade in Oss uitstapte en zijn wagen daar achterliet. De verdachte stapte hierop in een auto die achter de gestolen bestelauto reed. De twee inzittenden gingen er vervolgens in volle vaart vandoor.
Gevaarlijke verkeerssituatiesNiet veel later zagen agenten de auto waarin de verdachten zaten over Kanaalstraat in Oss rijden. De auto verhoogde bij het zien van de politie zijn snelheid, waarop de agenten de achtervolging inzetten. Tijdens de vluchtpoging raakte de auto op de Havenstraat twee andere auto's.
Deze raakten hierbij beschadigd, maar niemand raakte gewond. Hiernaast veroorzaakte de auto tijdens de vluchtpoging meerdere gevaarlijke verkeerssituaties, zoals onder meer het rijden door rood. De verdachten lieten vervolgens de auto op de Berghemseweg in Oss achter en gingen er te voet vandoor.
AanhoudingDe bestuurder, een 23-jarige Udenaar, werd aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. De bijrijder wist te ontkomen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.