Hoe iemand met foto's binnen no time de eigenaren van een camera uit Megen opspoort

17 december 2014 om 14:48
nl
Een klassiek filmmoment: een man wacht op zijn vrouw voor een winkel, hangt ontspannen tegen een muur en legt zijn fotocamera op de grond. Uiteindelijk komt zijn vrouw trots uit de winkel gelopen en loopt hij met haar weg, terwijl de camera op de grond achterblijft. Een gevalletje 'oeps'...
Geschreven door

Precies dit overkwam een Megens stel dinsdag in Den Bosch. Zij kwamen naar de Brabantse hoofdstad om een nieuwe camera te kopen, want hun oude had de geest gegeven. De twee namen meteen geheugenkaartjes met foto's mee. Konden ze meteen verder met het schieten van beelden.
Camera in handenMaar van het maken van nieuwe foto's kwam weinig terecht, ontdekte Alrieke Vermeulen uit Vlijmen. Zij liep aan het eind van de middag naar huis, na een drukke dag bij haar stageadres. Plots hielden enkele Rotterdammers haar op de Hinthamerstraat aan.
"Ze vroegen of ik de camera naar het politiebureau wilde brengen. De Rotterdammers zeiden dat ze niet snel meer terug zouden komen in Den Bosch en dat de stad niet echt om de hoek ligt", blikt ze terug. En dus kreeg de 25-jarige Alrieke vriendelijk een camera in haar handen gedrukt.
'Alleen maar natuurfoto's'Voor even ervoer Alrieke het leven van anderen. Ze zag onder andere babyfoto's voorbij flitsen. Maar daar ging het haar niet om, vertelt ze. De studente zocht naar aanknopingspunten om de eigenaren op te sporen.
"Op de eerste geheugenkaart stonden alleen natuurfoto's. Ik kon moeilijk aan anderen vragen of zij wisten wie die berg had gefotografeerd. Daarom zocht ik naar foto's waar mensen op stonden, in de hoop zo de eigenaren te vinden."  
Binnen één dag bingoZe plaatste drie foto's van de camera op Facebook, waarop enkele mensen waren te zien. Het leek Alrieke zo sneller om de eigenaren te vinden. En daar leek ze al snel gelijk in te krijgen. Binnen no time deelden honderden de kiekjes.
Facebook blijkt een wondermiddel: binnen twaalf uur kreeg Alrieke het berichtje dat de eigenaren waren gevonden. Ze wonen in Megen, bij Oss. Het echtpaar zal waarschijnlijk de volgende keer bij het meenemen van een camera wel twee keer achterom kijken of ze het toestel niet zijn vergeten.
Disclaimer: Omroep Brabant noemt de namen van de eigenaren uit Megen op verzoek niet. Daarnaast heeft Alrieke de gedeelde foto's op Facebook uit privacyoverwegingen offline gehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.