200 jongeren woedend, want kunnen niet naar huis: lijn 90 en 96 geschrapt in Landerd - Omroep Brabant

200 jongeren woedend, want kunnen niet naar huis: lijn 90 en 96 geschrapt in Landerd

17 december 2014 om 16:16
nl
Ruim tweehonderd studerende jongeren uit Landerd en omgeving kunnen sinds 14 december na school niet meer thuiskomen met de bus nu lijn 90 en 96 's avonds geschrapt zijn. Ze studeren in Nijmegen, Utrecht of in Den Bosch, maar stranden als ze na zes uur nog naar huis willen.
Geschreven door

Dat is niet het enige probleem. Arriva rijdt in de ochtend met kleinere bussen. Daar kunnen maar acht personen in en dus kan niet iedereen mee en komen sommigen te laat op school.
'Moeten we gaan vechten?''Het is toch gewoon te gek voor woorden. Er kan nu iedere dag en ieder uur een handvol mensen niet mee met lijn 96. Er wordt gereden met te kleine busjes en de buschauffeur mag niet meer dan acht mensen meenemen. Hoe moet dat straks als we tentamens hebben? Moeten we dan gaan vechten wie de bus in mag?', zo zegt een van de boze jongeren op de speciaal opgerichte Facebookpagina.
Die pagina en een online petitie is door twee jongeren en Yvon van Zuijlen opgezet. Van Zuijlen heeft zelf kinderen, maar die hoeven niet met de bus mee. Op een infoavond zag ze al die wanhopige jongeren en dacht: 'Iemand moet iets doen.' Dus dat deed ze.
Petitie overhandigdWoensdag ging ze met vijf moeders naar het provinciehuis om een petitie met 382 handtekeningen aan te bieden aan gedeputeerde Ruud van Heugten, in de hoop dat er iets verandert. "De jongeren kunnen niets doen. Die zitten nu op school, daarom heb ik de moeders ingeschakeld."
Die willen volgens Van Zuijlen ook graag dat de bussen weer terugkomen, want ze worden nu heel vaak als taxichauffeur ingeschakeld, zodat de kinderen toch thuis kunnen komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.