Man uit Deurne na steekpartij blijvend verminkt, plaatsgenoot moet acht jaar de gevangenis in

17 december 2014 om 16:01
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft woensdag een 29-jarige man uit Deurne tot acht jaar cel veroordeeld, onder andere omdat hij een plaatsgenoot met een mes in het gezicht en de hals had gestoken.
Geschreven door

Het slachtoffer mag van geluk spreken dat hij de poging tot doodslag heeft overleefd, aldus de rechter. Volgens hem heeft het slachtoffer een blijvend litteken in zijn gezicht. Ook heeft de aanval zijn leven totaal veranderd.
Voor de poging tot doodslag, in januari vorig jaar, kreeg de dader uit Deurne vijf jaar. Voor het plegen van diverse andere feiten had de rechter nog eens drie jaar gevangenisstraf in petto.
Dealen, bedreigen en oplichtenTussen begin 2012 en eind mei dit jaar dealde de man onder meer in harddrugs, bedreigde hij mensen, had hij vals geld in zijn bezit en lichtte hij een verzekeringsmaatschappij op.
Volgens de rechtbank handelde hij uit winstbejag en trok hij zich niets aan van de belangen van anderen. De man werd de afgelopen vijf jaar al veelvuldig veroordeeld voor vergelijkbare feiten. De rechtbank sprak hem vrij van afpersing en van oplichting van een tandarts in Houten, die bij de verdachte facings had geplaatst. Hiermee kan de vorm of de kleur van een tand worden gewijzigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.