Hoge eisen in hoger beroep voor juwelenroof Brabanthallen in Den Bosch

17 december 2014 om 17:37
nl
De drie mannen die vorig jaar een kraam van Gassan Diamonds in de Brabanthallen in Den Bosch leegroofden, moeten als het aan justitie ligt langer de cel in dan de rechter eerder oordeelde. Dat bleek woensdag voor het hof in Den Bosch waar het hoger beroep in deze zaak behandeld werd.
Geschreven door

Justitie eiste tot tweeënhalf jaar meer dan de straffen die de drie eerder kregen. De eisen in hoger beroep tegen Peter V. uit Den Bosch, Igor de L. uit Eindhoven en Daan C. uit Den Bosch zijn respectievelijk acht, zeven en vijf jaar.
Inbraken en diefstal auto'sDe opbrengst van de juwelenroof in maart vorig jaar wordt geschat op ruim 600.000 euro. Behalve voor de juwelenroof werden de straffen ook geëist voor inbraken in Nuenen, Uden en Son, het stelen van auto's en het in brand steken hiervan.
Bij deze laatste zaken was ook een vierde man uit Sint-Michielsgestel betrokken, Dick O. Tegen hem werd woensdag in hoger beroep veertien maanden cel geëist. Hij kreeg eerder van de rechter een straf van vier maanden.
Aanslag gemeentehuis WaalreDick O. en Igor de L. worden ook nog altijd gezien als verdachten in de zaak van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.