Kinderverkrachter Steven B. schreef de kerstkaart die mogelijk bij moeder in Oudenbosch werd bezorgd

17 december 2014 om 18:57
nl
Kinderverkrachter en ontvoerder Steven B. uit Roosendaal heeft inderdaad de kerstkaart geschreven en verstuurd waarvan website GeenStijl zegt dat die is bezorgd bij een vrouw met kinderen in Oudenbosch. B, die vast zit in de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught heeft dat woensdag toegegeven. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie gaat er vooralsnog vanuit dat het niet om een bewuste actie van de gedetineerde gaat.
Geschreven door

Advocaat Tjalling van der Goot heeft inmiddels met B. gesproken. Volgens de raadsman bestrijdt zijn cliënt dat hij kerstkaarten zou hebben gestuurd aan vrouwen met kinderen in Oudenbosch.
Volgens een woordvoerder van het ministerie heeft Steven B. dit jaar meerdere kerstkaarten gestuurd naar familie en vrienden. De geadresseerden zijn woensdag door medewerkers van de gevangenis nagetrokken. Volgens B. was de genoemde kaart bestemd voor een familielid.
'Geen opzet in het spel'Het ministerie heeft geen aanwijzingen dat de kaart is gestuurd om mensen schrik aan te jagen. Ook B. onkent dat er opzet in het spel is. Tijdens het onderzoek is het handschrift op de kaart geanalyseerd.
De Roosendaler heeft meteen erkend dat het om een kerstwens van zijn hand ging. Het ministerie heeft het onderzoek afgerond. De post van Steven B. wordt de komende tijd uit voorzorg extra in de gaten gehouden.
Vrienden en familieVan der Goot liet woensdag weten dat B. diverse kaarten heeft gestuurd naar vrienden en familie. "De enige vrouw in Oudenbosch aan wie een kerstkaart is verstuurd, betreft een vrouwelijk familielid", zo staat in een bericht op de website van advocatenkantoor Anker& Anker waaraan Van der Goot verbonden is.  
Het is voor B. onduidelijk hoe de kaart bij de media terecht is gekomen. Volgens hem is de stelling dat hij vanuit de gevangenis een lading kerstkaarten zou hebben gestuurd aan vrouwen met kinderen volkomen onjuist. "De suggestie dat cliënt daarmee ongevraagd onbekende vrouwen – die al dan niet aan de strafzaak verbonden waren – heeft benaderd, is eveneens ten onrechte", aldus het advocatenkantoor.
Ophef rond één kaartTot nu toe lijkt het erop dat de ophef is ontstaan rond één kaart. Bij de politie in West-Brabant heeft tot nu toe niemand zich gemeld die een door B. ondertekende kerstwens heeft gekregen. Bij wie de bewuste kaart is bezorgd, is niet bekend. Daardoor is ook niet uitgesloten dat het om een wraakactie gaat van iemand die B in een kwaad daglicht wil stellen.
Monster van OudenboschSteven B., ook bekend als het 'Monster van Oudenbosch', werd vorig jaar veroordeeld tot acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor het misbruiken van drie jonge meisjes. Op 9 februari 2012 sleurde B. een vijfjarig meisje in zijn auto.
Dit gebeurde vlak bij basisschool De Klinkert in Oudenbosch. Het meisje werd misbruikt en een uur later weer de auto uitgezet. Nadat hij werd opgespoord, bekende de kinderlokker het misbruik van nog twee meisjes. Bij hem thuis vond de politie ook kinderporno.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.