Video

Lekker zoenen onder de maretak ! Amerikaanse kersttraditie steeds populairder

17 december 2014 om 18:43
nl
Mistletoe's, oftewel maretakken. Die zijn in Engeland en Amerika niet aan te slepen, zo vlak voor kerst. Maretakken staan voor liefde en vrede. Maar bekender is misschien wel het kussen onder de maretak. Ze worden hoe dan ook steeds populairder in ons land.
Geschreven door

Dat merken ze ook bij kwekerij Nouwens in Moergestel. Michiel Nouwens kweekt sinds een paar jaar maretakken op appelbomen. "We verkopen losse takken maar ook de bomen met de takken. Dan heb je in het voorjaar mooie bloesem en in de winter de maretakken," aldus Nouwens.
Oeroud gebruikSuzanne Nouwens legt uit dat de traditie van de maretakken al stamt uit de tijd van de Germanen: "Men dacht dat de takken kwade geesten zouden verdrijven. Bovendien dachten de Germanen dat het de vruchtbaarheid zou verbeteren".
Suzanne en Michiel merken dat de takken steeds meer gewild zijn onder Nederlanders. "Dat merk je vooral rond de kerst. De 'mistletoe' komt dan vaak voorbij in films op de tv en in liedjes op de radio", zegt Suzanne. "Maar het leukst is natuurlijk de traditie om iemand die onder een maretak staat te zoenen."    
Michiel Nouwens voegt de daad bij het woord: "Wij krijgen er geen genoeg van !"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.