Snorfietsen verboden op de Markt in Den Bosch

18 december 2014 om 08:55
nl
Het is voortaan niet meer toegestaan om met snorfietsen de Markt in Den Bosch op te rijden. Dat bepaalde het college van burgemeester en wethouders deze week. Deze maatregel loopt vooruit op het plan van het college om snorfietsen uit de hele binnenstad te weren.
Geschreven door

Bij de gemeente kwamen er veel klachten over fietsers en gemotoriseerde fietsers binnen. Die zouden te veel ruimte opeisen. Ook laten zij voetgangers schrikken doordat zij onverwacht zouden opduiken.
Om tegemoet te komen aan een veilige en leefbare omgeving' verbiedt het college snorfietsen van de Markt, omdat die een bron van hinder en overlast zijn. "De snorfiets wordt door fietsers en voetgangers vaak als een onveilige, lawaaierige en stinkende medeweggebruiker beschouwd."
Fietsers nog wel welkomBehalve snorfietsen zijn ook bromfietsen verboden. Een algemeen verbod op fietsers gaat het college alleen te ver. Volgens burgemeester en wethouders bezoeken namelijk veel mensen de markt met een fiets. Zij mogen naar de markt blijven komen, mits ze geen overlast veroorzaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.