Medicatiebeleid thuiszorg Pantein in Veghel moet beter

18 december 2014 om 12:59
nl
Thuiszorg Pantein in de regio Veghel heeft onvoldoende aandacht voor medicatieveiligheid. Daardoor lopen de cliënten risico op onverantwoorde zorg en gezondheidsschade. Dit concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg in een rapport na een bezoek aan Pantein in juli.
Geschreven door

Van de thuiszorginstelling wordt verwacht dat ze maatregelen nemen om de medicatieveiligheid te verbeteren.
BijsluitersDe inspectie ontdekte dat bij cliënten het medicatieoverzicht en de toedienlijst door medewerkers van Pantein zelf werden gemaakt, terwijl dit door apothekers moet worden gedaan. Ook kon Pantein onvoldoende aangeven bij welke medicatie en verschijnselen actie wordt ondernomen. Bovendien ontbraken soms de bijsluiters van medicijnen in cliëntendossiers en in lijsten voor medicijntoediening.
Pantein laat in een reactie weten dat er wordt gewerkt aan verbetering. Zo wordt er gesproken met apothekers om sneller informatie te geven, zodat cliënten niet moeten wachten op de toediening van medicijnen.
Woordvoerster Olga ten Wolde benadrukt dat de veiligheid van cliënten nooit in gevaar is geweest. "De inspectie controleert terecht heel streng de regels en procedures, Daar zit soms een spanningsveld tussen snel de gevraagde zorg te leveren aan de klant en de vertraging die wordt veroorzaakt door strenge naleving van de regels."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.