Protest van boze jongeren heeft geholpen: Na kerstvakantie extra busritten in regio Landerd - Omroep Brabant

Protest van boze jongeren heeft geholpen: Na kerstvakantie extra busritten in regio Landerd

18 december 2014 om 13:36
nl
Het protest van moeders uit Landerd bij het provinciehuis heeft woensdag meteen zijn vruchten afgeworpen. Gedeputeerde Ruud van Heugten kwam samen met de wethouders uit Landerd en Oss tot een voorlopige oplossing voor de problemen met het openbaar vervoer in de regio. Die ontstonden met de nieuwe dienstregeling die het afgelopen weekend in is gegaan.
Geschreven door

De kleine bussen op Lijn 90 die in de ochtend rijden, worden ingewisseld voor grotere en van Oss naar Schaijk rijdt na de kerstvakantie rond zeven uur 's avonds de laatste bus. Voorheen reed de laatste bus rond zes uur, waardoor veel studerende jongeren na school 's avonds niet meer terug naar huis konden.
Nog niet definitiefOm die reden werd een Facebookactie gestart en een online petitie aangemaakt. De bijna vierhonderd handtekeningen zijn woensdag door een aantal moeders overhandigd aan de provinciebestuurder Van Heugten. Een snel succes dus, maar het is allemaal nog niet definitief.
De extra bus die 's avonds gaat rijden is een proef. Na twee maanden gaan busbedrijf Arriva en de provincie kijken of er genoeg gebruik van wordt gemaakt en of de rit structureel wordt. "Het kost verschrikkelijk veel geld, dus we kunnen niet voor drie man een bus laten rijden", zo legt een woordvoerster van de provincie uit.
Versterking staat klaarDe busproblemen in Landerd waren niet de enige. Ook in Tilburg klaagden veel mensen omdat het op maandagochtend veel te druk was in de bussen. Daarom staan er versterkingsbussen klaar in Tilburg die bij drukte direct ingezet kunnen worden. Al met al vinden de provincie en Arriva dat het goed gaat.
"Arriva heeft het merendeel van haar reizigers op tijd naar hun bestemming gebracht. Op een aantal kinderziektes na, zijn de provincie Noord-Brabant en Arriva echter tevreden over de start."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.