Basisschool De Bolster in Gilze opgelucht: Jessica (4) weer in vrijheid

18 december 2014 om 13:27
nl
Ze komt niet meer terug naar basisschool De Bolster in Gilze, maar de vierjarige Jessica mag met haar moeder en broertje Owen (3) voorlopig wel in vrijheid in Nederland blijven. Dat besliste de rechter in Rotterdam.
Geschreven door

"Ze waren door het dolle heen", verklaart Cor Diepstraten, directeur van De Bolster. De school kwam afgelopen week in actie tegen de gedwongen uitzetting van het gezin naar Burundi. Vandaag zou de familie zelfs vertrekken. "De vliegreis is geannuleerd. We hebben niet staan te juichen, maar zijn wel opgelucht."
Verdere procedure afwachtenVolgens Diepstraten is er reden om ‘voorzichtig optimistisch te zijn’. "Ze mogen per direct uit hun detentie in Zeist-Soesterberg en worden overgebracht naar het asielzoekerscentrum in Zeewolde."
De advocaat van het gezin gaat zich nog beraden. Het is afwachten hoe de procedure verder verloopt. In februari wordt Jessica vijf jaar, dus wellicht dat ze dan wel in aanmerking komt voor het Kinderpardon.” De kans is klein dat Jessica nog terugkeert naar Gilze. "Dat gebeurt zelden of nooit.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.