We raken niet uitgeteld! Bijna 28000 producten ingeleverd bij Omroep Brabant voor Voedselbank

18 december 2014 om 13:57 • Aangepast 21 november 2020 om 20:59
nl
Diepe buiging voor jullie allemaal! De witte opslagtent bij Omroep Brabant puilt bijna uit van al jullie gedoneerde producten voor de Voedselbank. Op dit moment zijn er op het kantoor in Son 27.824 producten geteld. Bij elkaar hebben alle spullen een waarde van 36.670 euro.
Profielfoto van
Geschreven door

De producten van de andere twee vaste inzamelpunten in Roosendaal en Tilburg moeten nog geteld worden.
Kom vandaag naar Den Bosch!De hele week zijn er, ter gelegenheid van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’, honderden mensen langsgekomen op de redactie van Omroep Brabant. Zij hadden allen dezelfde instelling: duizenden Brabanders die onder de armoedegrens leven weer van eten voorzien. Want dat is broodnodig, vinden de Voedselbanken.
De producten die zijn ingeleverd bij de mobiele inzamelingspunten door heel Brabant moeten ook nog geteld worden. Vandaag staat de bekende groene Omroep Brabant-vrachtwagen in Veghel en Den Bosch. Wij en al die duizenden arme gezinnen hebben daarbij jouw hulp hard nodig! Kom dus langs!

Wachten op privacy instellingen...

'Dank aan iedereen'Gabrina Kikkert, de coördinator van de actie bij Omroep Brabant, is in de wolken door de opbrengst. “Wederom dank aan iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt", vertelt ze. Die drie inzamelpunten in Son, Roosendaal en Tilburg zijn nog tot en met vrijdag open voor al jullie donaties.
We begrijpen dat niet iedereen in de buurt van die punten woont, daarom rijden we deze week ook rond door de provincie. Van twee tot zes uur 's middags kun je ons vinden op de Markt in Den Bosch.
'Voor de arme kindjes!'Geen tijd om naar de inzamelpunten te rijden? Geen nood! Chauffeur Bert de Jonge (60) is 'helemaal gek van de actie' en rijdt kriskras door Brabant om de producten bij de mensen thuis op te halen. De Voedselbank heeft een tekort aan levensmiddelen die lang houdbaar zijn en heeft jouw hulp daarom hard nodig.
De afgelopen dagen lieten veel Brabanders zich al van hun beste kant zien. Zo doneerde het 2-jarig jongetje Jelle van Kaathoven voedsel bij het inzamelpunt van Omroep Brabant. “Dit is voor de arme kindjes!”, riep hij.
Lees alles over de actie Samen voor de Voedselbank op onze themapagina: www.omroepbrabant.nl/voedselbank

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.