Politiechef Zeeland-West-Brabant Hans Visser over sluiting bureaus: 'Politie juist meer zichtbaar'

18 december 2014 om 18:22
nl
Het verdwijnen van politiebureaus zal agenten juist zichtbaarder maken. Dat zei politiechef Hans Vissers donderdag tijdens de presentatie van de jaarcijfers van de politie Zeeland-West-Brabant. In Midden en West-Brabant verdwijnen op termijn tien politiebureaus. Een aantal Brabantse plaatsen dat nu geen bureau heeft, krijgt straks juist een zogeheten steunpunt. Dat is een werkplek voor agenten in een gemeentehuis.
Geschreven door

Deze week werd bekend dat de komende jaren 200 politiebureaus in Nederland gaan sluiten. Politiechef Vissers bracht het onderwerp 'huisvesting' ter sprake tijdens de presentatie van de jaarcijfers van de politie Zeeland-West-Brabant over 2014.
'Bijna overal een steunpunt'"Ook wij gaan een aantal bureaus afstoten," vertelt Vissers, "maar met de steunpunten neemt het aantal plekken waar wij gevestigd zijn alleen maar toe. Nu zijn er nog gemeenten waar geen operationeel bureau zit, straks is bijna overal een steunpunt. Ik stel dan ook dat de aanwezigheid, zichtbaarheid en betrokkenheid alleen maar toenemen. "
"Ik begrijp wel dat er zorgen zijn over het verdwijnen van de bureaus", zegt de politiechef. "Maar daar tegenover staat dat we ons gaan vestigen in gemeentehuizen. Ik denk dat de burgers ons daar vaker zien dan in de politiebureaus. In totaal stoten we dertien operationele bureaus af en daar komen twintig steunpunten voor terug."
Bureaus verdwijnen, steunpunten verschijnenIn Steenbergen, Woensdrecht, Zundert, Dongen, Breda (twee), Werkendam, Geertruidenberg, Hilvarenbeek en in de gemeente Halderberge verdwijnen politiebureaus.
Steenbergen, Woensdrecht, Zundert, Alphen-Chaam, Aalburg, Drimmelen en Dongen hebben nu geen operationeel bureau en krijgen straks wel een steunpunt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.