Thebe Huishoudelijke Zorg failliet, bezuinigingen in de zorg het probleem: 'Dat gaf ons de nekslag'

18 december 2014 om 16:40
De rechtbank in Breda heeft donderdagmiddag het faillissement van Thebe Huishoudelijke Zorg BV uitgesproken. Daarmee is het officieel en staan 1952 mensen op straat. Er zijn twee curatoren aangewezen die moeten gaan kijken of de zorg voor de cliënten de komende tijd door kan gaan. Het is aan de curatoren om een andere organisatie te zoeken die het werk wil overnemen.
Geschreven door

Thebe wijst met de beschuldigende vinger naar gemeenten en naar de de Rijksoverheid.
LEES OOK: Bijna 2000 thuishulpen op straat na faillissement: 'We zijn woest!'
NekslagVolgens Thebe-bestuurder Karel Verweij hebben gemeenten in Midden- en West-Brabant het aantal aanvragen voor thuiszorg per 1 januari gereduceerd met veertig tot vijftig procent. "Dat heeft ons de nekslag gegeven."
LEES OOK: 'Dit mag en moet niet kunnen’, zegt de thuishulp die nu zonder baan zit
Gemeenten hebben het aantal uren thuiszorg per 1 januari drastisch teruggebracht, omdat ze veel minder geld krijgen voor de zorg van het Rijk. Daardoor zegt Verweij dat Thebe veel minder inkomsten heeft en de boel niet overeind kan houden zonder andere onderdelen van Thebe onderuit te trekken.  
'Pertinent niet waar'Thebe weerspreekt daarmee kritiek van het Advocatencollectief Tilburg. Het collectief beweerde dat de financiële situatie van Thebe onveranderd is sinds november.
LEES OOK: Gemeenten geschokt door faillissement Thebe
Toen wilde Thebe medewerkers ontslaan, maar werd ze door het UWV op de vingers getikt. Gezien de veranderingen per 1 januari is het volgens Verweij 'pertinent niet waar' dat de financiële situatie van Thebe ongewijzigd is.

Wachten op privacy instellingen...