Celstraf en tbs voor man uit Someren die vriend van nicht wilde doodsteken en agenten bedreigde

18 december 2014 om 17:02
nl
Een 50-jarige man uit Someren is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar en tbs met dwangverpleging. De man probeerde in april de vriend van zijn nicht dood te steken. Ook bedreigde hij vier politieagenten.
Geschreven door

Met een vleesmes probeerde de man in april de vriend van zijn nicht in zijn buik te steken. Dit lukte niet omdat de man zich verdedigde. Daarbij raakte hij wel gewond aan zijn arm.
'Ik maak je kapot'In september 2011 bedreigde de verdachte ook al vier agenten met een mes. Hij daagde de politie uit door ‘Schiet dan!’ en ‘Kom dan, ik maak je hartstikke kapot!’ te roepen. De agenten trokken hun dienstwapen.
Verder drong de man dit jaar zonder toestemming het gemeentehuis en het theater in Someren binnen.
Omvangrijk strafbladDe rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het omvangrijke strafblad dat de man heeft. Hij werd eerder veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling en meerdere bedreigingen.
De huidige delicten pleegden hij in de proeftijd van zijn vorige veroordeling, waardoor hij ook nog een gevangenisstraf van zes maanden moet uitzitten.
PsychotischVolgens deskundigen lijdt de man aan een 'ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens' en was hij de afgelopen jaren psychotisch.
Daarom legt de rechtbank de man ook tbs met dwangverpleging op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.