NAC Breda krijgt opnieuw een flinke tik, 6-0 bekernederlaag tegen Excelsior

18 december 2014 om 20:07 • Aangepast 21 november 2020 om 20:59
NAC Breda heeft opnieuw een flinke tik gekregen. In de bekerwedstrijd tegen Excelsior gingen de Bredanaars met maar liefst 6-0 onderuit, waarbij het tweede doelpunt niet geteld had mogen worden.

Doelman Jelle ten Rouwelaar keerde de inzet van zijn eigen verdediger Sepp de Roover voor de lijn, maar scheidsrechter Dennis Higler kende op advies van zijn grensrechter een doelpunt toe. Tot groot ongenoegen van Ten Rouwelaar.

Dat spookdoelpunt kwam halverwege de eerste helft, nadat Adil Auassar na tien minuten vanaf een meter of 20 in de verre hoek had geschoten. NAC kwam er in de hele eerste helft nauwelijks aan te pas, terwijl Excelsior enkele kansen kreeg de score uit te breiden.
Zes doelpunten tegenDe tweede helft veranderde weinig aan dat wedstrijdbeeld. Excelsior besliste de wedstrijd na dik een uur definitief. Na een mooie pass van Ninos Gouriye schoot Auassar de bal hard en hoog achter Ten Rouwelaar.
Kort daarna strafte Tom van Weert slap uitverdedigen van NAC af (4-0). In de slotfase maakte Kevin Vermeulen uit een voorzet van Daan Bovenberg de vijfde goal, waarna Bovenberg de 6-0 maakte na een scrimmage.
Dramatisch"Ik weet ook niet hoe we verder moeten", zei Ten Rouwelaar na afloop. "Als je met 6-0 verliest van Excelsior dan is dat dramatisch. Ik ben heel teleurgesteld. Ik ga nu eerst even in de kleedkamer zitten en dan zien we wel weer verder", zo verwees de keeper naar het laatste competitieduel voor de winterstop. NAC speelt zondag thuis tegen Feyenoord.