38 bewoners Huize Liesbosch in Breda moeten verhuizen na vondst asbest - Omroep Brabant

38 bewoners Huize Liesbosch in Breda moeten verhuizen na vondst asbest

19 december 2014 om 07:30
nl
38 bewoners van Huize Liesbosch in Breda moeten vrijdag noodgedwongen verhuizen. In het woonzorgcentrum aan de Liesboslaan is dinsdag asbest gevonden. Dit heeft zorgorganisatie Thebe bekendgemaakt. Volgens Thebe is de gezondheid van de oudere bewoners, medewerkers en bezoekers van het verzorgingshuis niet in gevaar geweest.
Geschreven door

De 38 bewoners van het verzorgingshuis verhuizen vrijdag naar twee andere woonzorgcentra van Thebe in Breda, Aeneas en Haga. Hierover zijn de bewoners, familieleden en medewerkers donderdagavond geïnformeerd.
'Nog even wennen voor de kerst'Thebe betreurt het ongemak dat de situatie voor bewoners met zich meebrengt. Dit zeker nu de feestdagen voor de deur staan. "Maar liever vandaag dan volgende week. Nu kunnen de bewoners nog een paar dagen wennen aan hun nieuwe woning voor de kerst", vertelt directrice Sacha Ausems.
Hoewel er geen acuut gezondheidsrisico is, heeft Ausems toch besloten de bewoners te verhuizen. "Er is een potentieel risico en dat risico wil ik pertinent niet lopen. Voor de bewoners niet, maar zeker ook voor de medewerkers en bezoekers."
Het is nog niet duidelijk wanneer het asbest verwijderd kan worden en hoe lang dit zal duren. Maar volgens een woordvoerder van Thebe kunnen de bewoners in elk geval een halfjaar niet terug naar hun vertrouwde plek in Huize Liesbosch.
Onderzoek gespecialiseerd bureauHet asbest is gevonden in de vloer van een aantal gangen van het voormalig klooster in Breda. Daar werden dinsdag voorbereidingen getroffen voor een verbouwing.
Een gespecialiseerd bureau onderzoekt de situatie. De gemeente en de GGD zijn door Thebe op de hoogte gesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.