Dorpen Derby 2015 staat in teken van cultuur

19 december 2014 om 12:22
nl
De Brabantse Dorpen Derby 2015 staat in het teken van cultuur. Dat maakte gedeputeerde Brigitte van Haaften donderdagavond bekend. De Derby, die voor de vierde keer wordt gehouden, werd eerder gewonnen door Esbeek, Wilbertoord en Vierlingsbeek.
Geschreven door

Alle projecten waarbij cultuur een rol speelt, zijn welkom: van literatuur tot tradities, van dialect tot dans en van muziek tot monumenten.
"Cultuur gaat, net als de Derby, over passie, emotie en samen beleven. Het is een bindmiddel bij uitstek, versterkt onze identiteit en geeft de samenleving kleur", aldus Van Haaften.
Leefbaarheid in het dorpDe Dorpen Derby is een wedstrijd voor Brabantse burgers die zelf met de leefbaarheid in hun dorp aan de slag willen gaan. Brabantse dorpsgenoten dienen samen een plan in bij de provincie om hun dorp leuker en leefbaarder te maken.
Een vakjury kiest negen finalisten, die ieder 10.000 euro en professionele begeleiding krijgen voor de uitvoering van hun idee.
Live tv-showOmroep Brabant volgt de finalisten bij de uitvoering van hun plan en maakt daarvan een televisieserie, die eindigt in een grote live televisieshow.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.