Schietpartij villa Eindhoven: 'Helmondse schutter verdedigde zich tegen No Surrender'

19 december 2014 om 14:31
nl
De 34-jarige Helmonder die in oktober betrokken raakte bij een wilde schietpartij met leden van motorclub No Surrender zegt dat hij uit zelfverdediging heeft geschoten. Volgens zijn advocaat gaat het om een 'noodweersituatie'. De Helmondse man heeft aangifte gedaan tegen zijn belagers voor poging tot moord, zei de advocaat vrijdag.
Geschreven door

De schietpartij bij een villa aan de Médoclaan in Eindhoven werd vastgelegd met twee bewakingscamera's. De beelden werden vorige maand op tv getoond en brachten de motorclub in ernstige verlegenheid. Klaas Otto, de president van No Surrender, reageerde geschokt op het nieuws dat leden van zijn club betrokken waren bij het incident.
Getrokken wapensDe Helmonder was in de villa toen zeven (aspirant-)leden en sympathisanten van motorclub No Surrender zich meldden. Na een woordenwisseling drongen vijf mannen het hek om de villa binnen, twee met getrokken wapens.
Ook de Helmonder trok zijn pistool. Liggend op de grond begon hij te schieten. Hij bleef schieten tot de zeven mannen waren gevlucht.
Betrokkenen nog niet gevondenDe Helmonder werd aangehouden toen hij zich bij de politie meldde. Hij zit sindsdien vast en is tot dusver ook de enige. De betrokkenen uit het kamp van de motorclub zijn nog niet gevonden.
Een oproep in het opsporingsprogramma Bureau Brabant over de schietpartij leverde in november veertig tips op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.