Grootste schuldeiser Thebe Huishoudelijke Zorg BV is moederbedrijf, schuld loopt in de miljoenen

19 december 2014 om 18:17
nl
Thebe Huishoudelijke Zorg BV heeft een miljoenenschuld. Dat laat curator Bart van Logtestijn weten. De grootste schuldeiser is het moederbedrijf, Thebe Holding. Volgens Van Logtestijn is de Huishoudelijke Zorg BV al vier jaar verliesgevend en worden de tekorten sindsdien aangezuiverd door het moederbedrijf. Verder zijn er nauwelijks schuldeisers. "Het kan zijn dat de Belastingdienst nog met een vordering komt, maar ik schat in dat die zal meevallen."
Geschreven door

De curatoren praten al met partijen die interesse hebben om de zorg over te nemen, maar Van Logtestijn wil daar verder op dit moment niets over kwijt. Het streven van de curatoren is om eind januari of eerder de overname van de zorg gerealiseerd te hebben.
Eerste taak curatoren is voortzetten van zorgOndanks het al jaren opvullen van de gaten die bij de Huishoudelijke Zorg BV ontstonden, voelt het moederbedrijf zich genoodzaakt de salarissen, inclusief een eindejaarsuitkering van de thuishulpen voor december te bekostigen.
Voor de curatoren komt dat goed uit, want de eerste taak die zij zichzelf gesteld hebben, is dat de zorg aan de bijna zevenduizend cliënten de komende tijd doorgaat.
Doorwerken"We hebben contact gelegd met alle betrokken gemeenten en met de meeste gemeenten zijn al afspraken ingepland voor overleg. We hebben aan iedere gemeente gevraagd of ze de zorg willen voortzetten en een groot aantal heeft al aangegeven dat op prijs te stellen", zo legt Van Logtestijn uit.
Met de gemeente Tilburg is vrijdag al meteen overleg gevoerd, omdat Thebe daar veel cliënten had, ongeveer 1400. Het personeel wordt gevraagd de komende tijd door te werken. "Volgens de eerste berichten gebeurt dat ook. Er is weinig uitval door ziekte", aldus Van Logtestijn. Het salaris van januari wordt naar verwachting door het UWV betaald.
Personeel wordt maandag geïnformeerdMaandagmiddag is er een informatiebijeenkomst voor de medewerkers in het Chassétheater in Breda. "Dat doen we in twee groepen van ieder ongeveer duizend personeelsleden."
Het UWV is ook bij de informatiebijeenkomst aanwezig. De pers is bij die bijeenkomst niet welkom. "Het is echt voor het personeel bedoeld en we verwachten dat daar best de nodige emoties bij komen kijken." Medewerkers die in de tussentijd vragen hebben kunnen volgens Van Logtestijn terecht bij een speciaal ingericht callcenter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.