Flinke nederlaag voetbalsters PSV/FC Eindhoven

19 december 2014 om 20:09
De voetbalsters van PSV/FC Eindhoven hebben 2014 afgesloten met een flinke nederlaag. In eigen huis ging de Eindhovense ploeg met 5-1 onderuit tegen het Belgische Standard Luik. Ondanks het verlies handhaaft PSV/FC Eindhoven zich in de subtop van de BeNeLiga.

Alle goedbedoelde plannen van trainer Nebosja Vuckovic konden al vroeg in het duel de ijskast in. Voordat het duel goed en wel op weg was, keken de Eindhovense vrouwen reeds tegen een 1-0 achterstand aan.
De centrale verdedigers van de thuisploeg zagen er niet goed uit bij het doelpunt van Vanity Lewerissa, die van dichtbij een lange voorzet wist binnen te tikken.
Standard dominantSnel leek PSV/FC Eindhoven zich van deze achterstand terug te knokken, maar een vlammend afstandschot van Lisanne Vermeulen spatte uiteen op de kruising. Daarna waren het lange tijd de Belgen die domineerden en niet geheel onverwacht de marge via Sara Yuceil verdubbelden (0-2).
Dat leek de ruststand te worden, totdat international Daniëlle van de Donk diep in blessuretijd attent reageerde op een van de paal terug in het veld in komende inzet (1-2).
Blijkbaar zorgde de onverwachte treffer voor nieuw elan bij PSV/FC Eindhoven, dat resulteerde in een veel betere tweede helft. De gastvrouwen kregen zelfs enkele aardige kansen, terwijl de aanvalslust van Standard lange tijd betrekkelijk eenvoudig in bedwang kon worden gehouden.
EffectiefMaar zoals PSV/FC Eindhoven voor de pauze uit het niets wist te scoren, deed de Belgische titelpretendent dit na de rust: opnieuw Lewerissa handelde adequaat op een afgeslagen vrije trap (1-3).
Vrijwel meteen na deze goal bezorgde Standard de thuisploeg de ultieme genadeklap, door via Tessa Wullaert de 4-1 te maken. Doelvrouwe Angela Christ ging bij dit doelpunt niet vrijuit. Chris was eveneens kansloos op een directe vrije trap van Maud Coutereels (5-1).