Méér dan 60.000 producten ingezameld voor de Voedselbank: Brabant, bedankt! - Omroep Brabant
Video

Méér dan 60.000 producten ingezameld voor de Voedselbank: Brabant, bedankt!

19 december 2014 om 21:52
nl
Gedurende acht dagen heeft Omroep Brabant iedereen opgeroepen om samen zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen voor de actie Samen voor de Voedselbank'. Vanavond sloot deze actie met een spetterende eindshow op radio en tv. En met trots kan Omroep Brabant mededelen dat er in Brabant maar liefst 60.154 producten zijn ingezameld! Die producten hebben samen een waarde van 119.771 euro. Een diepe buiging voor jullie allemaal!
Geschreven door

Afgelopen week zijn er, ter gelegenheid van de actie 'Samen voor de Voedselbank', honderden mensen langsgekomen bij de inzamelpunten in Tilburg, Roosendaal en Son en bij Voedselbank On Tour door heel Brabant. Zij hadden allen dezelfde instelling: duizenden Brabanders die onder de armoedegrens leven weer van eten voorzien. Want dat is broodnodig, vinden de voedselbanken.
'Bedankt!'Gabrina Kikkert, de coördinator van de actie bij Omroep Brabant, is in de wolken door de opbrengst. "Wederom dank aan iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt", vertelt ze.
Voedselbank Goed Ontmoet voor Bergen Op Zoom en Roosendaal zegt: "We zijn aangenaam verrast dat zoveel mensen hebben gedoneerd. Dit hadden we echt nooit verwacht. Prachtig gebaar uit de samenleving", aldus Jan de Ridder.
Prachtige initiatievenOmroep Brabant is ook intens geroerd door alle Brabantse initiatieven. Zo kwamen verregende mensen met hun kindje voorop de fiets In Zevenbergen een fietstas vol eten afgeven. Een oudere echtpaar dat met de bus naar de Omroep Brabant studio in Son reist met een boodschappentasje zegt: "Wij kunnen het missen, we rijden geen auto dus we houden wel eens wat over".
Een moeder is in tranen als ze met haar kinderen producten doneert: "De Voedselbank was mijn redding". Ook kinderen van basisschool Den Akker in Oisterwijk helpen, topsporters van FC Oss en SPM Shoeters. Emile Roemer geeft de Brabander met de meest bijzondere Voedselbank-donatie een rondleiding door de Tweede Kamer.
En dat is nog maar een greep uit de mooie verhalen van afgelopen week. Dát is de actie. Dat is Brabant op haar best. Brabanders voor Brabanders. Brabant bedankt!
De actie 'Samen voor de Voedselbank' was een samenwerking tussen bijna alle regionale omroepen in Nederland. gezamelijk werd er voor 2,3 miljoen euro aan producten opgehaald voor de voedselbanken in het land.
Wil je nog eens teruglezen wat er de laatste week allemaal is gebeurd? Neem een kijkje op omroepbrabant.nl/voedselbank

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.