Uitvinder René Singels uit Valkenswaard sleept Arboprijs FNV Bouw in de wacht - Omroep Brabant

Uitvinder René Singels uit Valkenswaard sleept Arboprijs FNV Bouw in de wacht

19 december 2014 om 22:47
nl
René Singels uit Valkenswaard is vrijdagmiddag met zijn uitvinding ‘Multi-Grip’ de winnaar geworden van de Arboprijs FNV Bouw 2014. De Multi-Grip is een handig hulpmiddel voor het dragen van zware objecten, goederen en materialen.
Geschreven door

Singels ontwikkelde het project samen met zijn ‘Willy Wortel schoonvader’. “Er zijn nog niet veel slimme tilhulpmiddelen voorhanden die goed en snel inzetbaar zijn in het merendeel van til-gerelateerde beroepen”, meent de prijswinnaar uit Valkenswaard.
Flinke geldprijsHij gaat verder: “Bij veel dagelijks repeterende tilwerkzaamheden, in ongemakkelijke lichaamshoudingen met een te zware last, wordt ons bewegingsapparaat te zwaar en veelvuldig belast. Met name de lage onderrug.”
De winnaar kreeg een cheque van 10.000 euro uitgereikt. Dat bedrag wordt besteed aan het project om zo ‘de arbeidsomstandigheden te verbeteren’.
FNV blij met uitvindingFNV Bouw vice-voorzitter Charley Ramdas vindt Singels een terechte winnaar. “Ik hoop dat deze uitvinding van René Singels zijn weg naar de bouw- en werkplaats gaat vinden, waardoor het aantal rugklachten kan worden teruggedrongen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.