Video

The Voice komt uit Brabant! Meiden van O'G3NE uit Fijnaart verslaan concurrentie en winnen TVOH

19 december 2014 om 23:53
nl
De ‘beste stem van Nederland’ komt dit jaar uit het bescheiden Fijnaart. In ‘The Voice of Holland’ bleken de drie meiden van O'G3NE te sterk voor de andere finalisten Sjors van der Panne (Team Marco Borsato), Emmaly Brown (Team Trijntje Oosterhuis) en Guus Mulder (Team Ali B.). Het is voor het eerst dat een groep de populaire talentenjacht wint.
Geschreven door

De meidengroep, bestaande uit Lisa, Amy en Shelley, sleepte vrijdagavond een platencontract en een auto in de wacht. In de finale zongen de meiden het nummer 'Change Will Come' van Alain Clark, 'Emotion' van The Bee Gees en hun eigen single 'Magic'.
Borsato heeft met O'G3NE voor de derde keer de winnaar van The Voice geleverd. Tot nu toe behaalden alleen solisten de eerste plek. Vorig jaar won Julia van der Toorn, de keer ervoor Leona Philippo, de tweede editie was het Iris Kroes en in het eerste seizoen werd Ben Saunders als winnaar uitgeroepen. [Tweet:body:https://twitter.com/fransbauer_/status/546060757935616001]
Verloop finaleIn de finale viel eerst Emmaly Brown af, even daarna viel het doek voor Guus Mulder. In een nek-aan-nek-race met Sjors trok het trio uit Fijnaart uiteindelijk aan het langste eind en ging er met een platencontract en een auto vandoor. De kandidaten van de vierde coach Ilse DeLange waren in eerdere rondes al afgevallen.
Vooraf waren de bezoekers van Omroep Brabant verdeeld over de kansen van de zingende zusjes. Iets meer dan de helft van de Brabanders verwachtte dat O'G3NE The Voice ging winnen.
Overtuigende Blind AuditionHet vijfde seizoen van The Voice of Holland begon zes maanden geleden. Sindsdien hangt heel Nederland aan de muzikale lippen van de drie zusjes uit Fijnaart. Tijdens de Blind Auditions maakte het drietal niet alleen indruk op de jury, maar ook op honderdduizenden muziekliefhebbers in het hele land.
De auditie, waarbij het trio het breekbare ‘Emotion’ uitvoerde, is inmiddels al bijna 2,5 miljoen keer bekeken via YouTube. Deze week kwam O'G3NE op nummer drie binnen in de Single Top 10. Ze waren met hun single 'Magic' de hoogste binnenkomer in de ranglijst.[YouTube:body:http://youtu.be/m_1bteofDEo]
Twee miljoen kijkersTijdens de finale van het vijfde seizoen waren onder meer optredens van Fedde Le Grand& Marcel Veenendaal (zanger van Di-rect), Mr. Probz, Frank Boeijen en de internationale boyband Zerotwenty, met deelnemers van The Voice uit diverse landen.
The Voice of Holland, een Talpa-productie, trok ook deze editie weer veel kijkers, meer dan 2 miljoen per week.[Tweet:body:https://twitter.com/Meboerefijn/status/546030440621297664]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.