Sport zaterdag: Maikel Scheffers finalist NK tennis, zaalvoetballers FC Eindhoven winnen topper

20 december 2014 om 09:22
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor de tennissers Maikel Scheffers en Tim van Terheijden, zwemster Femke Heemskerk, de zaalvoetballers van FC Eindhoven& ZVV Eindhoven en tennisster Olga Kalyuzhnaya.
Geschreven door

FC Eindhoven haalt uitDe zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben de topper tegen TPP Rotterdam vrijdagavond met 7-2 gewonnen. Iliass el Attabi nam vier goals voor zijn rekening, Jamal el Ghannouti scoorde drie keer en Najib el Allouchi eenmaal. FC Eindhoven staat nu tweede in de eredivisie zaalvoetbal, achter het Bossche FCK De Hommel.
ZVV Eindhoven verplettert HV/VeerhuysZVV Eindhoven wist zaterdagavond met 11-2 te winnen van HV/Veerhuys. Mohamed Bouraarassi wist drie keer te scoren. De overige doelpunten werden gemaakt door Marswan Rebbah (2), Mo El Moussaoui (2), Adnan Asbaa (2), Romano ter Linden en Bilal Achenteh. Het was de tweede keer dit seizoen dat ZVV Eindhoven wist te winnen. ZVV Eindhoven staat nu achtste in de eredivisie zaalvoetbal, HV/Veerhuys is hekkensluiter.
TTL Tachos wint van HoutenEredivisionist TLL Tachos heeft zaterdagavond met 28-24 van Houten gewonnen. In de rust werd Rob Jansen van Tachos weggestuurd met rood. Bij rust was het 13-15 in het voordeel van de bezoekers. In de tweede helft wisten de handballers uit Waalwijk zich toch te herpakken. Een plekke bij de laatste vier in de kampioenspoule lijkt nu nagenoeg zeker voor Tachos.  
Dolphin Kemphanen verliest van Unis Flyers IJshockeyclub Dolphin Kemphanen uit Eindhoven heeft zaterdag met 7-0 (1-0, 3-0, 3-0) verloren van Unis Flyers uit Heerenveen. In Heeren wist de ploeg van coach Marc Visschers niet te overtuigen. Kemphanen blijft onderaan staan in de eredivisie.
Scheffers door op NK tennisMaikel Scheffers heeft zich geplaatst voor de finale van het NK tennis in Rotterdam. De rolstoeltennisser uit Dorst was vrijdag in drie sets te sterk voor Rody de Bie. De eerste set verloor hij nog met 7-5., maar de tweede en derde set gingen met 6-4 en 6-0 naar hem. In de finale moet Scheffers het zondag opnemen tegen Ronald Vink.
Kalyuzhnaya in NK-finale vrouwendubbelOlga Kalyuzhnaya staat op het NK tennis in de finale van het vrouwendubbelspel. De veterane uit Berlicum was vrijdag, samen met Demi Schuurs, te sterk voor het duo Nicole Thijssen/Mandy Wagemaker. In de finale moeten Kalyuzhnaya en Schuurs het opnemen tegen Quirine Lemoine en Eva Wacanno. Tim van Terheijden uit Bergen op Zoom werd in de halve finale van het mannendubbelspel, met Romano Frantzen, uitgeschakeld door Bart de Gier en David de Goede.
Heemskerk sterk in Sint-PetersburgFemke Heemskerk heeft tijdens wedstrijden om de Vladimir Salnikov Cup in Sint-Petersburg de 200 meter vrije slag gewonnen. De zwemster van NTC Eindhoven finishte vrijdag onbedreigd als eerste in een tijd van één minuut en 52,63 seconden. Landgenote Esmee Vermeulen tikte vijf seconden later als tweede aan. Bij de mannen onderscheidde Maarten Brzoskowski zich met winst op de 400 vrij in een prima tijd van drie minuten en 44,51 seconden.
Zaterdag won Heemskerk op de tweede dag van het zwemgala de 100 meter vrije slag. De wereldkampioene op de kortebaan was Ranomi Kromowidjojo opnieuw te snel af. Ze tikte in het 25 meterbad van Sint-Petersburg aan na 51,71 seconden. Haar Eindhovense ploeggenote gaf ruim een halve seconde toe: 52,35.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.