Snowboardster Cheryl Maas springt naar brons: 'Zat meer in'

20 december 2014 om 21:59 • Aangepast 21 november 2020 om 20:57
nl
Snowboardster Cheryl Maas heeft zaterdag in de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen op het onderdeel 'Big Air' brons gepakt. De 30-jarige Udense kwam in het Turkse Istanbul tot een score van 154,25 punten.
Profielfoto van
Geschreven door

Maas hoefde alleen de Amerikaanse Ty Walker (156,50) en de Zwitserse Sina Candrian (155,75) voor zich te dulden. Het gat met de Zwitserse Elena Könz was met 7,25 punten aanzienlijk. Charlotte van Gils ging niet van start in Istanbul.

Wachten op privacy instellingen...

'Jury werkte niet mee'Volgens Maas zat er nog wel meer in dan Brons, maar dat lag volgens haar gedeeltelijk aan de jurering. "Voor mijn gevoel had ik meer punten moeten krijgen", aldus Maas. "In de finale moest je twee verschillende rotaties laten zien. Ze leken daarbij te beoordelen op hoe ver je sprong, daarom zette ik daar voor mijn laatste sprong ook op in, maar kreeg er niet de punten voor die anderen wel kregen."
Desondanks was ze tevreden met haar eigen presteren. "Het was een supersprong en een geweldige wedstrijd. Ik ben vooral blij met hoe mijn eigen rijden ging. Ik wil het seizoen rustig opbouwen en steeds beter worden, dat gaat goed."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.