Ex-verdachten rellen Veen uitgenodigd voor bijeenkomst, mogelijk schikking

21 december 2014 om 13:44
nl
De jongeren die een jaar geleden werden opgepakt tijdens de rellen in het dorpje Veen, zijn door justitie uitgenodigd voor een bijeenkomst. Het gesprek, dat maandagavond plaatsvindt, gaat over de laatste en de aanstaande jaarwisseling.
Geschreven door

Ingewijden zeggen dat justitie in ieder geval een schikking wil treffen met een kleine honderd ex-verdachten. Die zaten onterecht vast voor de rellen afgelopen jaarwisseling, waarbij onder meer een auto in brand werd gestoken.
Justitie wil voorlopig niets kwijt over de bijeenkomst en de inhoud ervan. Wel bevestigt de beheerder van sporthal d'Alburcht in Wijk en Aalburg, waar het gesprek is, dat justitie de ruimte heeft gereserveerd. De gemeente zou niet bij de bijeenkomst zijn betrokken.
Stoken is traditieHet is een traditie in Veen om rond de jaarwisseling autowrakken in brand te steken. Op oudjaarsdag vorig jaar keerde een menigte zich tegen de politie toen een autowrak in brand was gestoken. Agenten werden bekogeld met lege flessen en zwaar vuurwerk.
De daders vluchtten een café in en alle honderd aanwezigen werden gearresteerd. Alle verdachten zaten tijdens oud en nieuw vast. Maar maximaal vijf verdachten komen voor de strafrechter. De ex-verdachten eisen schadevergoeding.
Geen resultaatBurgemeester Fons Naterop kondigde in oktober een gesprek aan met de relschoppers, maar dat kwam er nooit. Een oproep voor ideeën over de viering van nieuwjaar leverde niets op, verklaarde een woordvoerder.
Op de kruising die in het verleden de plek was om autowrakken in brand te steken wordt net als de afgelopen jaren weer een feest georganiseerd. "Daar wijken we door de escalatie van afgelopen jaar niet vanaf", zei de burgemeester destijds.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.