'Bankbiljettenverzamelaar' blijkt ordinaire dief, oplichtersduo betrapt in Tilburgse winkel

21 december 2014 om 14:28
nl
Een oplichtersduo uit Duitsland is zaterdagmiddag door de mand gevallen in Tilburg. Het tweetal werd betrapt door een winkelier van een electronicazaak toen ze vroegen naar biljetten met het serienummer P.
Geschreven door

De man en vrouw, beiden afkomstig uit Duitsland, kochten een lampje in de winkel. Na de aankoop vroeg de man bij de kassa of hij zijn briefje van vijftig euro kon wisselen voor een biljet dat begint met het serienummer P. Hij zou die biljetten sparen vertelde hij tegen de winkelier.
Vreemd gedragDie wilde de man helpen en hij ging in de kassa op zoek naar een biljet dat aan zijn eisen voldeed. Toen hij die niet vond, vroeg de man aan de winkelier of hij een biljet van twintig euro had met datzelfde serienummer.
Toen rook de winkelier onraad. Hij zag dat de man iets in zijn hand hield. Hij greep naar de pols van de man en draaide zijn hand om. Hij hield enkele briefjes van twintig euro vast.
KassatekortWinkelpersoneel belde vervolgens de politie. Toen de agenten waren gearriveerd, bleek er een kassatekort te zijn. In de winkel vond de winkelier nog een verstopte bundel met geldbiljetten ter waarde van het vermiste bedrag. Het duo is opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.