Video

Marianne Vos eindigt achter Katerina Nash bij wereldbekercross van Namen

21 december 2014 om 15:33
nl
Marianne Vos uit Meeuwen is zondag bij haar eerste optreden in een veldrit deze winter als tweede geëindigd in de wereldbekercross van Namen. De wereldkampioene werd in de voorlaatste ronde bijgehaald door de Tsjechische Katerina Nash, die er vervolgens alleen vandoor ging.
Geschreven door

Vos passeerde de finish ruim een halve minuut na Nash als tweede. De Amerikaanse Katherine Compton werd derde.
Zwaar parcoursHet parcours in Namen was zoals gewoonlijk loodzwaar. “Ik ken dit rondje en elk jaar trek ik na de finish weer dezelfde conclusie: in het begin voelt het nog wel goed, maar ergens twintig minuten ontplof ik even”, zei Vos na afloop.
Toch was Vos tevreden met de tweede plaats. Ze keerde pas afgelopen week terug van een trainingsstage in Florida. Ze miste daardoor wat inhoud. "De techniek komt voornamelijk door vermoeidheid", verklaarde zij na afloop. "Natuurlijk is het ook een stukje ritme. Als je vaker crosst dan krijg je meer die 'feeling'. Maar ik maakte vooral door de vermoeidheid meer fouten."
Van der Poel tweedeCorné van Kessel uit Veldhoven eindigde bij de elite als vijfde. Van Kessel reed lang mee voor een podiumplaats, maar door een valpartij verspeelde hij zijn kansen op een medaille. Mathieu van der Poel uit Hoogerheide werd eerder op zondag tweede. Hij deed mee met de beloften.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.