Video

'De olifanten horen zo'n beetje bij de familie', Duits Circus Renz woest over wildedierenverbod

21 december 2014 om 16:02
nl
Het Duitse Circus Renz, niet te verwarren met het Nederlandse Circus Herman Renz, staat deze week met zijn kerstvoorstellingen in Den Bosch. Het circus is woest over het verbod op wilde dieren. De regering wil vanaf volgend jaar wilde dieren in het circus verbieden. Maar volgens de mensen van Circus Renz horen de olifanten zo'n beetje bij hun familie en zijn het helemaal geen wilde dieren.
Geschreven door

De olifanten staan in een verwarmde tent op stro. “Het dierenwelzijn is hier perfect”, zegt Wouter Zuidema van het circus: “De tijd dat olifanten aan de ketting lagen is allang voorbij. En ook het argument dat wij 200 kilometer per dag met de dieren reizen is onzin."
Franz Renz is directeur van het Berlijnse circus Renz. Hij is razend over het besluit van de Nederlandse regering: “Wij gaan het verbod aanvechten tot aan de hoogste instanties in Nederland en als dat niet helpt dan gaan we naar het Europees Hof. De dieren horen bij ons circus en bij onze familie. Die doen wij niet weg!"
Niet voor de leeuwenRenz zegt dat de tijd dat een circus leeuwen, apen en beren had allang voorbij is. “Dat was dertig jaar geleden zo, nu heeft geen enkel circus nog beren en leeuwen." Renz heeft alleen olifanten en kamelen.
Bij de bezoekers van het circus in Den Bosch lopen de meningen uiteen. Veel mensen vinden dat als er goed voor die dieren wordt gezorgd, het geen probleem is. Maar er zijn ook mensen die zeggen te betwijfelen of optredens van olifanten nog wel van deze tijd zijn.
Het Nederlandse Circus Herman Renz heeft juist besloten de wilde dieren wel in de ban te doen.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.