Basketballer Brandyn Curry vindt Nederland top: 'Maar ik moest wel wennen aan de fietsers' - Omroep Brabant

Basketballer Brandyn Curry vindt Nederland top: 'Maar ik moest wel wennen aan de fietsers'

21 december 2014 om 17:27
nl
Brandyn Curry - SPM Shoeters
Brandyn Curry - SPM Shoeters
Nederland is best een leuk land. Althans, dat vindt de Amerikaanse basketballer Brandyn Curry, die sinds augustus voor de SPM Shoeters van Den Bosch speelt. De 22-jarige Amerikaan, die de afgelopen vier jaar voor de universiteit Harvard speelde, heeft het naar zijn zin in Nederland. Dat zei hij in Sportlunch.
Geschreven door

“Het indrukwekkendste was de Nederlandse cultuur”, zegt hij. “Ik ben echt onder de indruk van hoe makkelijk de overgang van The States’naar hier voor me was.” Waarom de overgang makkelijk was, dat weet Brandyn wel: “Iedereen is gewoon heel erg nice. De Nederlanders zijn erg vriendelijk, veel vriendelijker dan veel Amerikanen.”
“Daarnaast spreekt iedereen Engels, dat heeft het ook makkelijker gemaakt”, weet hij. Dat merkte hij onder andere toen hij een nacht op stap wilde. “We waren met wat vrienden in de stad en konden geen leuke kroeg vinden. Toen kwamen een paar volslagen vreemden naar ons toe, die hadden gehoord dat we Amerikaans waren. Zij hebben ons laten zien waar we heen moesten.”
'Iedereen zit op een fiets en niemand is bang'Brandyn weet nog een voorbeeld van aardige Nederlanders. “Via een vriend kwam ik in contact met een Nederlands meisje dat op Harvard had gezeten. Die heeft toen vrij genomen om mij en twee vrienden Amsterdam te laten zien."
Sommige dingen waren wel even wennen, zoals het feit dat vrijwel iedereen in Nederland fietst. In Amerika komt dat veel minder voor. “Maar hier heeft echt iedereen een fiets”, lacht Curry. “Ze kennen ook geen angst. Ik had helemaal niet door dat ze ook over rotondes zouden gaan, dus ik moest heel hard remmen om niemand aan te rijden. Maar die fietsers keken niet eens op of om, ze waren niet bang”, lacht hij.
'Het is lekker rustig hier'Volgens de basketballer, die in Vlijmen woont, gaan de Nederlanders niet zo gejaagd door het leven. “The pace of life is nice here. De mensen zijn rustig, het is niet te druk hier. Ik hou niet van grote steden. New York City, the city that never sleeps, is bijvoorbeeld niets voor mij. Ik hou wel van rust, dus dit is fijn.”
Curry sluit af met een boodschap voor alle Nederlanders. “Ik waardeer de steun en liefde die ik van iedereen krijg. Het was de afgelopen maanden echt top om zo veel toffe Nederlanders te mogen ontmoeten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.