Sport zondag: golfster Van Dam heeft Tourkaart binnen, Tilburg Trappers verliest van Unis Flyers

21 december 2014 om 18:00
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor: golfster Anne van Dam, rolstoeltennisser Maikel Scheffers uit Den Bosch, ijshockeyclub Tilburg Trappers en tennisster Olga Kalyuzhnaya uit Berlicum.
Geschreven door

Van Dam heeft Tourkaart Anne van Dam heeft het startbewijs voor de Ladies European Tour 2015 binnen. De negentienjarige golfster van Eindhovensche Golf, die nog als succesvol amateur over de banen loopt, sloot de finale van de Qualifying School in Marrakech zondag af met een degelijke ronde van 72 slagen, conform het gemiddelde op de Samanah Al Maaden Club. Ze noteerde op de 'heenweg' drie bogeys en maakte die in de tweede helft goed met drie birdies.
Trappers verliest van FlyersDe ijshockeyers van Tilburg Trappers hebben zondag met 1-4 verloren van Unis Flyers uit Heerenveen. Ivy van den Heuvel scoorde het enige doelpunt van Trappers. De Tilburgers sluiten de eerste periode van de competitie daarom als tweede. Flyers is dankzij de winst op Trappers verzekerd van de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap.
Scheffers weer beste van NederlandDe Bossche rolstoeltennisser Maikel Scheffers heeft zondag bij de Nederlandse kampioenschappen met verve zijn nationale titel verdedigd. In de finale was hij met 6-3 2-6 6-4 te sterk voor Ronald Vink. Het is voor Scheffers zijn derde eindzege.  In 2010 was hij ook de beste bij de NK.
Scheffers schreef zaterdag al het mannendubbelspel op zijn naam geschreven. De rolstoeltennisser uit Den Bosch was met Tom Egberink in de finale te sterk voor Ronald Vink en Rick Molier. Het werd 6-4 en 6-4.
Geen goud KalyuzhnayaIn de finale van het vrouwendubbelspel greep Olga Kalyuzhnaya op het NK tennis naast het goud. De veterane uit Berlicum moest met Demi Schuurs haar meerdere erkennen in Eva Wacanno en Quirine Lemoine. Het werd 1-6, 6-4 en 10-3. In de supertiebreak wonnen Lemoine en Wacanno vanaf 3-3 zeven punten op rij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.