Criminaliteit bij ijsbanen: inbraken in Vught en Dongen, mishandeling in Oss

22 december 2014 om 00:17 • Aangepast 21 november 2020 om 20:56
nl
Tijdelijke ijsbanen in Brabant zijn deze week drie keer het decor geweest van criminaliteit. Zo werd er op de evenementenlocaties in Vught en Dongen voor duizenden euro's elektronica gestolen. Bij de ijsbaan in Oss werden zondag twee toezichthouders mishandeld.
Profielfoto van
Geschreven door

Op het evenement Winterland Oss werden zondagavond twee toezichthouders mishandeld. De politie is nog op zoek naar de daders van de mishandeling.
Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. De organisatie van Winterland Oss zegt dat het allemaal wel meevalt en wil er verder niets over kwijt.

Tent DongenIce opengesnedenEen behoorlijke tegenslag dinsdagnacht voor DongenIce op het Wilhelminaplein in Dongen. De tent die bij de ijsbaan staat, werd opengesneden door dieven.
Dieven namen het koffiezetapparaat, TV-schermen en blikjes Red Bull mee. Daarmee is het wat schade betreft helaas niet gedaan: door de kapotte tent liep heel wat apparatuur binnen ook waterschade op.
Dieven stelen inboedel Vughtse ijsbaanBij de ijsbaan op het Marktveld in Vught hebben dieven zaterdagnacht ook flink hun slag geslagen. Onder andere de TV-schermen, de geluidsboxen, alle sterke drank en verschillende andere losse spullen waren verdwenen.
“Dit onaangekondigde bezoek was niet prettig, nee”, zegt voorzitter Angele van de Water. “Er waren wel nachtwakers aanwezig, maar die hebben niets gehoord of gezien.” Ook de beveiligingscamera’s hebben niet geholpen tegen de dieven.
Het bestuur van de ijsbaan heeft daarom meer bewaking ingeschakeld en heeft extra bewakingssystemen aangebracht om te zorgen dat het moeilijker wordt om bij belangrijke spullen te komen.
'Duizenden euro's schade'Dat verandert nog steeds niets aan wat er vannacht is gebeurd. “We vermoeden dat de schade toch wel een paar duizend euro is”, zegt Van de Water. Maandag wordt er gekeken wat er nu verder gaat gebeuren.
Één lichtpuntje is er toch wel: “De dieven hebben het ijs keurig laten liggen, dus zondag waren we gewoon om tien uur open. Er was live muziek, dus ook zonder geluidsinstallatie houden we het gezellig. We gaan gewoon door.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.