Onder de loep: topschutter Samuel Armenteros tijdens FC Twente – Willem II: ‘Hij is zo belangrijk’

21 december 2014 om 21:13 • Aangepast 21 november 2020 om 20:56
nl
Willem II kan met dank aan Samuel Armenteros terugkijken op een succesvolle eerste seizoenshelft. De 24-jarige topschutter verkeert in bloedvorm. Het is nog maar de vraag of hij te behouden is voor de Tilburgse club. Voor de rubriek ‘De wedstrijd van’ volgde Omroep Brabant de Zweedse spits negentig minuten lang in de (verloren) uitwedstrijd tegen FC Twente.
Profielfoto van
Geschreven door

Voor FC Twente is zondag de missie klip en klaar: het Armenteros zo lastig mogelijk maken. In de Grolsch Veste wordt de topschutter telkens streng bewaakt door meerdere verdedigers. Zij hebben hun handen vol aan de huurling. Tegen zijn fysieke kracht, tomeloze energie en zijn vliegensvlugge kapbewegingen is FC Twente maar moeilijk opgewassen.
Sterke momentenGrote kansen heeft Armenteros in Enschede niet gehad. Desondanks zorgde hij wel voor de meeste dreiging in de wedstrijd. De aanvaller is beresterk, maakt op de juiste momenten een versnelling en zoekt slim de ruimtes op. Zijn collega’s weten hem probleemloos te vinden. Zoals in de 20e minuut, wanneer hij na een korte loopactie een schitterende hoge bal door de zestien geeft. Het applaus uit het uitvak is aan de overkant te horen.
Volgens Joost van Erp, sportverslaggever bij Omroep Brabant, is dit één van die slimmigheidjes waarmee Armenteros zich onderscheidt van andere aanvallers. “Hij is meer dan een gemiddelde eredivisiespits”, constateert Van Erp. “Hij brengt een bepaalde rust in het spel en is nauwelijks van de bal af te krijgen.”

Wachten op privacy instellingen...

Ander belangrijk moment in de wedstrijd is als Armenteros in de 80e minuut een rode kaart ontlokt. Na opnieuw een gewonnen duel stormt Armenteros via de rechterflank richting de goal. Wisselspeler Renato Tapia maait de aanvaller onderuit, waarna hij het veld moet verlaten. Terechte vrije trap, maar over de kleur van de kaart valt te discussiëren.
De dreiging die Armenteros als voetballer uitstraalt, wordt in dit moment onderstreept. Met zijn snelle acties is de Zweed onnavolgbaar, wat het voor verdedigers moeilijk maakt om in te grijpen. Jan van den Dries, voorzitter van de supportersvereniging van Willem II, merkt dit ook op. “Hij viel misschien minder op omdat hij niet bij de twee goals betrokken was, maar hij was echt de stille kracht van de wedstrijd.”

Wachten op privacy instellingen...

Zwakke momentenEcht mindere momenten heeft Armenteros in De Grolsch Veste niet gehad. Soms verslikt de aanvaller zich in zijn eigen snelheid en raakt hij de bal onnodig kwijt. Uit statistieken blijkt dat de Zweed ongeveer twaalf keer de bal inleverde. Volgens Van Erp viel dit niet zozeer op. “Hij heroverde ook veel ballen en was de hele wedstrijd een prima aanspeelpunt.”
Dé tweet over Armenteros

Wachten op privacy instellingen...

Oordeel:
Omroep Brabant: Samuel Armenteros blijft na het duel steken op acht goals, maar kan trots zijn op hetgeen hij liet zien in Enschede. De spits was dreigend, beresterk en maakte enkele indrukwekkende loopacties. Grote kansen heeft hij misschien niet gehad, maar de Zweed bracht enkele spelers meerdere keren in scoringspositie. Daarmee bewijst Armenteros niet alleen een goaltjesdief te zijn, maar ook een complete aanvaller die in dienst van het elftal speelt. Het is te hopen voor Willem II dat ze deze topschutter kunnen behouden.
Joost van Erp: Van Erp is het met bovenstaande eens. “Ook als hij niet scoort is hij van grote waarde voor Willem II. Dit liet hij vandaag meerdere malen zien. Het is een slimme voetballer die bijna niet van de bal is te krijgen.”
Jan van den Dries (voorzitter supportersvereniging:Ook Van den Dries is uiterst te spreken over Armenteros. “Hij was vandaag de stille kracht voor Willem II. Hij werkte zich een slag in de rondte en was een balvast aanspeelpunt. Hij liet zich ook soms ver terugzakken, om dan van achteruit mee op te bouwen. Hij wijst, regisseert en verdeelt het spel.”
Alfred Schreuder (trainer FC Twente):“We hadden heel veel moeite met Armenteros. We probeerden met onze spelers kort op hem te zitten. Willem II kwam door hem aan het voetballen.”
Samuel Armenteros:Wanneer Willem II-trainer Streppel Armenteros naar de kant haalt, buigt FC Twente de 1-2 achterstand om tot een 3-2 overwinning. Volgens de huurling had die wissel daar niets mee te maken. "Dat staat er los van. We hebben dit allemaal aan onszelf te danken. Het is schandalig dat dit is gebeurd, ik heb er geen woorden voor", aldus de spits.
Rapportcijfer Omroep Brabant: 7,5Rapportcijfer Van Erp: 7Rapportcijfer Van den Dries: 8Gemiddeld rapportcijfer: 7,5
Statistieken:Balbezit: 29Balverlies: 12Goede passes: 17Schoten: 2

Wachten op privacy instellingen...

De rubriek 'De wedstrijd van' wordt door een andere sportverslaggever van de redactie van Omroep Brabant geschreven. Dit artikel staat los van het wedstrijdverslag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.