Thuishulpen Thebe krijgen uitleg over faillissement in Chassé Theater, morgen actiebijeenkomst

22 december 2014 om 13:09
nl
FNV Abvakabo organiseert dinsdag een actiebijeenkomst voor Thebe-medewerkers die door het faillissement van de Huishoudelijke Zorg BV hun baan kwijt zijn. De actie is in het Willem II-stadion in Tilburg. De thuishulpen kregen maandag informatie over het faillissement tijdens een bijeenkomst in het Chassé Theater in Breda.
Geschreven door

In het Chassé Theater kwamen de bijna tweeduizend thuishulpen samen om bijgepraat te worden door het UWV, de curatoren en de vakbond. Dat gebeurde in twee groepen. Van de Thebe directie kwam niemand aan het woord in het Chassé Theater.
Thuishulpen werken doorDe medewerkers is gevraagd nog twee maanden door te werken, zodat de zorg aan cliënten niet stopt. In het Chassé Theater gaven veel mensen aan dit te zullen doen.
"We doen het voor onze mensen, de cliënten. Het worden Amerikaanse toestanden dat je straks zelf moet betalen voor zorg", zei een van de thuishulpen.  "De mensen zijn zo afhankelijk van ons. Veel mensen hebben niemand meer. Het is erg voor ons, maar helemaal voor onze mensen", riep een ander.
EmotiesDe bijeenkomst voor de eerste groep was van twaalf tot twee uur. De tweede van twee tot vier uur. De pers was niet welkom in het Chassé Theater maandagmiddag.
Daarover zei de curator die het faillissement behandelt eerder: "Het is echt voor het personeel bedoeld en we verwachten dat daar best de nodige emoties bij komen kijken."
Politieke partij SP en FNV Abvakabo willen voor 1 januari een grote actie voeren. In het Willem II-stadion zal de vakbond dinsdag bespreken hoe die actie eruit gaat zien. Onderdeel is dat de vakbond langs alle gemeenten waar Thebe werkte wil gaan om actie te voeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.