Video

Verdachte opgepakt voor mishandeling Johan Koolen (70) in voetgangerstunnel Bergen op Zoom

22 december 2014 om 15:13
nl
De politie heeft een verdachte aangehouden in de zaak rond de zware mishandeling in Bergen op Zoom op 2 oktober. Daarbij werd de 70-jarige Johan Koolen ernstig toegetakeld in een voetgangerstunnel bij het Stationsplein. Het gaat om een 24-jarige man uit Bergen op Zoom.
Geschreven door

Volgens de politie meldde de verdachte zich zondagavond zelf op het politiebureau. Hij is direct achter de tralies gezet. De recherche was de man op het spoor gekomen mede dankzij getuigenverklaringen en een in beslag genomen scooter.
'Nog altijd veel last'Koolen heeft tweeënhalve maand later nog altijd veel last van de zware mishandeling. ''Mijn oogkas en zij doen nog steeds pijn. Het lopen gaat inmiddels wel weer, maar als ik op mijn zij lig, heb ik daar wel veel last van. Volgens de doktoren kan het nog maanden duren voordat ik weer helemaal hersteld ben.''
Het 70-jarige slachtoffer liep onder meer een gebroken neus en jukbeenderen op. Ook kneusde hij een aantal ribben. Hij is verbaasd dat de politie nu een verdachte heeft opgepakt. ''Dit had ik niet meer verwacht, maar ik vind het heel mooi nieuws. Van de politie heb ik nog niets gehoord over de verdachte.''
MishandelingJohan Koolen liep op 2 oktober samen met zijn vrouw door de tunnel en zei tegen een passerende scooterrijder dat hij daar niet mocht rijden. De man stapte af en sloeg op het slachtoffer in. Ook toen de 70-jarige man op de grond lag, bleef de dader schoppen en slaan. Het slachtoffer kan zich niet meer herinneren wat er precies is gebeurd.
De zaak werd uitvoerig behandeld in de tv-programma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Naar aanleiding daarvan kwamen 25 tips binnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.