Video

Brabantse postbodes maken extra rondje voor de kerstdagen: bijna alleen maar kerstkaarten

22 december 2014 om 16:15
nl
De deurmat onder de brievenbus blijft op een normale maandag leeg, maar vandaag is dat anders. Vanwege de kerstdagen is het bij de post erg druk. Zo druk zelfs, dat de postbodes maandag een extra ronde lopen om alle kerstkaarten op tijd op de bus te krijgen.
Geschreven door

Postbode Elly Mathijssen trotseert weer en wind om de kaarten op tijd bij de mensen af te leveren. Terwijl veel mensen tijdens het begin van de kerstvakantie lekker binnen zitten met een kop warme chocomel, maakt Elly vandaag een extra ronde. "Voor onze begrippen is dit nog goed te doen. Liever dit dan sneeuw."
Alleen maar goed nieuwsIn plaats van de gevreesde blauwe enveloppen en rekeningen, zijn het deze ronde bijna alleen maar kerstkaarten die bij de mensen op de mat ploffen. En dat zorgt ook in de buurt voor vrolijke reacties. "Dat deze mensen voor dag en dauw opstaan om ons de kaarten te bezorgen, verdient alle lof en waardering," zegt een vrolijk zwaaiende buurtbewoner.
Ouderwets kerstkaartjeDoordat internet tegenwoordig de rol van postbode een beetje inneemt, wordt er steeds minder post bezorgd. Een e-cardje of kerstwens via Facebook is namelijk zo gedaan. Toch merkt Elly daar nog niet zo veel van: "Hier wonen voornamelijk wat oudere mensen die nog niet zo op social media zitten en een kerstkaartje wel gezellig vinden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.