Video

Jongen (11) zwaargewond bij vuurwerkongeluk in Breda: illegale Cobra ontploft in z'n hand [VIDEO]

22 december 2014 om 16:00
nl
Bij een ongeluk met vuurwerk op de Scheldestraat in Breda is maandag een 11-jarige jongen ernstig gewond geraakt aan zijn rechterhand en rechterbovenbeen. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het Amphia Ziekenhuis gebracht en moet mogelijk zijn pink missen. Een bewakingscamera legde de enorme klap vast op beeld.
Geschreven door

Volgens een politiewoordvoerder explodeerde er in de hand van het slachtoffer een zogeheten Cobra; illegaal knalvuurwerk waarvoor de laatste tijd veel is gewaarschuwd.
Op de beelden is dat goed te zien. Na de knal strompelt de jongen naar een vriend. Vervolgens rennen de jongens weg.
'Cobra op straat gevonden'Volgens de politie heeft de 34-jarige oom van het slachtoffer verklaard dat hij eerder de Cobra had gevonden op straat. Hij bewaarde het stuk vuurwerk thuis. Zijn 10-jarig zoontje zou het daar hebben gevonden, waarna zijn neefje het stuk vuurwerk aanstak.[YouTube:body:http://youtu.be/wh7oL6OcMno]'Je zag bloed liggen en een vingertopDe politie heeft maandag drie woningen onderzocht, maar daar geen vuurwerk gevonden. De 34-jarige oom is niet aangehouden. Volgens jongens die erbij waren toen het vuurwerk ontplofte, had het slachtoffer de aansteker in het kruit van de Cobra gestopt. En toen ging het gruwelijk mis. “Zijn jas was gescheurd en je zag zijn bloed liggen en een vingertop”, vertelt een van de jongens.
“Het was een heel akelig ongeval”, aldus woordvoerder Willem van Hooijdonk. “Het slachtoffer was met een groep jonge kinderen vuurwerk aan het afsteken toen het gebeurde. Die kinderen waren allemaal heel erg overstuur. Misschien is zijn hand nog te redden en hopelijk krijgen we de komende dagen niet nog meer van zulke meldingen.”
Buurtbewoonster hoorde gegil en ging kijkenPriscilla Stassar, die in de straat woont, hoorde de klap en daarna veel gegil. Vervolgens ging ze kijken: "Ik ben ernaartoe gegaan en ik probeerde de ziekenwagen te bellen maar kreeg het niet voor elkaar omdat ik in shock was." Ze nam daarna de gewonde jongen mee naar haar huis en belde daar de ambulance.
"Hij bleef maar klagen over nog meer pijn. Toen ik vroeg waar, deed hij zijn broek omlaag. Aan de rechterkant bij zijn lies zat een gat, zo groot dat je je duim erin kunt doen." Ze gaf het door aan de hulpdienst die haar zus aan de lijn had en die zei dat ze de jongen onder de douche moest zetten, omdat het een brandwond is.
'Ik ga hier last van krijgen'"Dat deed ik en toen kwam de ambulance en die hebben het overgenomen. Hij was echt zwaargewond. Dit is iets waar ik zelf nog last van ga krijgen, zo erg was het."[Tweet:body:https://twitter.com/huismanmarcel/status/547072339536781312][Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Breda/status/547021091873783808][Tweet:body:https://twitter.com/wa_Rijsbergen/status/547034268275593216]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.