Video

Wim Hendriks (105) uit Wanroij is de oudste Brabander, 'Iedere dag een glas rode wijn is het geheim'

23 december 2014 om 16:11
nl
Hij is zo fit als een hoentje en toch bereikt Wim Hendriks uit Wanroij volgende maand de leeftijd van 106. Hij is sinds kort met gepaste trots de oudste Brabander. Vorige week overleed mevrouw Anastasia van Kraaij-Rummens op 106-jarige leeftijd.
Geschreven door

Hij heeft zijn rijbewijs nog, loopt iedere dag een blokje om en slijt Franse leesboeken: Wim Hendriks is zo kwiek als een jonge vent. "Hij heeft zichzelf ontzettend ontwikkeld", zegt dochter Gontje. "Hij zit nog iedere dag achter de computer om te schaken."
Glas rode wijnZelf voor een avondmaal zorgen hoeft Wim niet. Met drie dochters in de buurt is het voor hem iedere avond uiteten. "Met een glas rode wijn." Het geheim van zijn ouderdom is daarmee ook meteen duidelijk. "Dat heeft hij altijd gezegd, dat dat glas rode wijn het verschil maakt."
Maar niet alleen met alcohol wist Wim de 105 jaar te bereiken. "Hij heeft altijd heel veel gesport. Op zijn 96e stond hij nog met ons op de tennisbaan", zegt Gontje. Inmiddels heeft Wim het besef dat hij niet meer álles kan. "Fietsen doet hij niet meer. Hij zegt eerlijk: als me dan iets overkomt, dan is het gebeurd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.