Jonge schatzoeker (13) vindt kanonskogel in Bergen op Zoom: 'Mijn meest bijzondere vondst ooit'

22 december 2014 om 22:30
nl
De 13-jarige Dirk Baauw uit Halsteren stond zondagmiddag raar te kijken toen hij met zijn metaaldetector op zoek was naar bodemschatten in Bergen op Zoom. Opeens had hij prijs op een braakliggend terrein in de buurt van de plaatselijke Gamma. Na even graven wist hij een kanonskogel tevoorschijn te toveren. "Dat maak je bijna nooit mee."
Geschreven door

De kogel heeft een diameter van tussen de 10 en 15 centimer. Hij is nog niet op echtheid getest. "Ik heb een mailtje gestuurd naar een museum en dat gaat er mee aan de slag. Misschien dat ik de kogel dan in moet leveren, maar dat vind ik niet erg."
'Munten en musketkogels'Al bijna vier jaar zit Baauw in het schatzoekersvak. "Ik heb al wat bijzondere dingen gevonden zoals munten en musketkogels, maar deze vondst is heel bijzonder. "Ik heb veel reacties gekregen uit mijn omgeving. Iedereen vindt het heel leuk."
Ben je benieuwd naar wat Dirk nog meer gevonden heeft in de buurt van Bergen op Zoom? Op YouTube heeft hij vorig jaar een filmpje geplaatst met enkele opvallende vondsten. [YouTube:body:http://youtu.be/23MFmrS4yhg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.