Video

Dirk Marcellis speelt na de winterstop bij NAC: 'Ik denk echt dat we de weg omhoog zullen inslaan'

23 december 2014 om 18:11
nl
De eerste kwaliteitsinjectie voor NAC Breda is bijna een feit. De club en Dirk Marcellis zijn met elkaar tot een akkoord gekomen. Als ook met de KNVB de formaliteiten geregeld zijn, speelt de 26-jarige verdediger de tweede seizoenshelft voor NAC.
Geschreven door

Dirk Marcellis maakte onlangs na anderhalf jaar blessureleed zijn rentree bij AZ, waarvoor hij nu op amateurbasis uitkomt. "Ik heb een blessure gehad waarvan ik lang moest herstellen. Ik ben nu op 99%, omdat ik nog geen hele wedstrijd in de eredivisie heb gespeeld. Wél met Jong AZ, maar dat is toch anders. Maar met een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft kan ik weer helemaal op niveau zijn."
Weg omhoog inslaanDat zou voor NAC ook fijn zijn, want de club zit in sportieve nood en moet de weg omhoog vinden om degradatie te voorkomen. Dat beseft Marcellis ook. "Niet alleen op het veld, maar ook in de kleedkamer en tijdens trainingen hoop ik van waarde te kunnen zijn. Als we met NAC de werklust kunnen opbrengen zoals dat in de wedstrijd tegen Feyenoord gebeurde, dan denk ik echt dat we de weg omhoog zullen inslaan. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren."
Marcellis, die ook lange tijd bij PSV speelde, moet in Breda rechts in het centrum van de verdediging gaan spelen. Als het aan NAC ligt, is dit niet de enige versterking in de winterstop. De club hoopt via sponsors nog twee spelers aan te kunnen trekken. Onder meer Ryan Koolwijk, Demy de Zeeuw en Guyon Fernandez zijn hiervoor in beeld.
Toestemming van KNVBVanwege de financiële situatie van NAC, moet de club voor iedere grote uitgave toestemming vragen aan de KNVB. Vanwege de kerstperiode kan het daarom nog even duren voordat de zaken afgerond kunnen worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.