Video

Kledingbank Den Bosch speelt voor Sinterklaas in kersttijd en geeft gezinnen een complete make-over

23 december 2014 om 09:08
nl
Winkels puilen in deze tijd van het jaar uit met lekkere dingen, creatieve kerstversieringen of de meest sjieke kleding. Het is echter niet iedereen gegeven hiervan te mogen genieten. De Stichting Kledingbank ‘s-Hertogenbosch speelt als het ware voor Sinterklaas tijdens de kerst en geeft twee gezinnen dinsdagmiddag een complete make-over.
Geschreven door

Het gaat om een vrouw en haar vijf kinderen en een gezin dat door verschillende oorzaken in de problemen is gekomen, zo vertelt Monique Bredeveld van de Kledingbank.
“Ze zijn door andere mensen voorgedragen en wij hebben ze geselecteerd, omdat we vinden dat ze wel iets extra’s kunnen gebruiken. En omdat ze het geld niet hebben om zichzelf te verwennen”, aldus de Bossche.
Negen dozen met pyjama'sZij en de andere vrijwilligers zijn afhankelijk van anderen die kleding willen schenken. Zo werd de Kledingbank onlangs nog verrast door een anonieme, gulle gever die negen dozen met pyjama’s, vooral voor kinderen, kwam brengen.
Kapsters en visagistesWat staat de gezinnen te wachten? Voor de gelukkigen staan onder anderen kapsters en visagistes klaar. En om in de juiste kerstsfeer te komen, is ook de plek waar de make-over plaatsvindt in feeststemming gestoken en zijn er lekkernijen.
FotosessieDe ouders en kinderen die dinsdagmiddag worden verwend, zullen het ook om een andere reden nooit vergeten: de hele sessie wordt gefotografeerd. “Zo houden ze er een leuk aandenken aan over”, vertelt Bredeveld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.