Eindhovens concern VDL stevent af op recordwinst en topomzet, onder meer door autofabriek Nedcar

23 december 2014 om 11:07
nl
De VDL Groep, met de hoofdvestiging in Eindhoven, stevent af op een recordwinst. Directeur Wim van der Leegte houdt rekening met een winst van ongeveer 105 miljoen euro in 2014. De omzet van het concern, dat vooral actief is in de metaal-, bus- en autobranche, zal naar verwachting met 2,5 miljard euro eveneens een tophoogte bereiken.
Geschreven door

Voor een deel zijn de cijfers te danken aan VDL Nedcar in het Limburgse Born. Van der Leegte denkt dat de autofabriek een winst van ruim 4 miljoen euro bruto gaat boeken. De productie ging er in juli officieel van start.  
Nedcar werd in 2012 door Van der Leegte van de ondergang gered. Hij nam het bedrijf over van Mitsubishi en stopte er 50 miljoen eigen vermogen in. Alle 1500 medewerkers behielden door de overname hun baan. Bij de fabriek worden in opdracht van BMW Mini's gemaakt.  
Vijftig jaar directeurVDL telt 85 bedrijven, verdeeld over binnen- en buitenland. Er werken meer dan 10.000 mensen. Een woordvoerster van het concern bevestigt dat Van der Leegte per 1 november 2016 een stapje terug gaat doen. Hij is dan vijftig jaar directeur. De topman wil het stokje overdragen aan zijn twee zoons en dochter, die inmiddels worden 'ingewerkt'.        
Vorig jaar werd al afgesloten met een recordomzet van ruim 1,8 miljard euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.